x

Sidste chance for at besøge BLOX-byggeriet lørdag den 2. september

Pressemeddelelse

24. august 2017

BLOX er Realdania og Realdania By & Bygs store byggeri og udviklingsprojekt i København. Lørdag den 2. september åbner vi BLOX i tidsrummet kl. 12-18. Det er sidste chance for at komme ind på byggepladsen, inden BLOX indvies i maj 2018. Den ekstraordinære åbning er en del af Golden Days’ Københavnerfejring, som markerer Københavns 850-års jubilæum i Kulturkvarteret.

BLOX - en del af Københavns 850-års fejring

Lørdag den 2. september i tidsrummet kl. 12.00-18.00 åbner vi op for guidede ture på BLOX' byggeplads. Hvert 5. minut står der en guide klar til at tage en gruppe med ind og rundt i BLOX. Det er absolut sidste chance for at komme ind og tage BLOX i øjesyn, inden det åbner for offentligheden i 2018.

Udover de guidede ture danner BLOX’ kommende restaurant rammen om tre forskellige talks om byen og BLOX.

I Frederiksholms Kanal har BLOX indrettet udendørs café med udskænkning af gratis kaffe og cookies. Her kan man også møde Danske Arkitektur Center, BLOXHUB, Kraks Fond Byforskning, Realdania og Realdania By & Byg. Og hvis vejret ikke arter sig, kan man få varmen og mere kaffe i BLOX' showroom. 

Tre talks i BLOX’ kommende restaurant

Kl. 13.00, kl. 15.00 og kl. 17.00 slår vi dørene op til BLOX’ kommende restaurant, hvor vi inviterer ind til tre interessante og relevante talks om byen og om BLOX.

Kl. 13.00: BLOXHUB står for den første debat, der har vand som tema. Torben Klitgaard, direktør i BLOXHUB, er vært, når vi ser på vandet i fremtidens København: Er vand en kæmpe trussel? Og hvordan løser vi i så fald problemerne? 

Kl. 15.00: BLOX inviterer til en talk med arkitekt Adrianne Fisher fra OMA. Adrianne vil tale om BLOX og ideerne bag arkitekturen. (OBS! Denne Talk foregår på engelsk.)

Kl. 17.00: BLOX afslutter dagens program med en talk ved arkitekt Jan Gehl, partner og grundlægger af Gehl Architects. Jan sætter fokus på spørgsmålet ”København – Worlds most Livable! Er det fup eller fakta”.

Realdania er repræsenteret i en debat om ulighed i København

Kl. 16.30 deltager Realdanias adm. direktør Jesper Nygård i en debat om ulighed i København. Denne debat finder sted i Palægården ved Nationalmuseet.

Udover Jesper Nygård deltager Københavns overborgmester Frank Jensen og forstander for Mændenes Hjem, Ivan Christensen. Vært er Jonas Deiborg, journalist på P4.