x

Det nye Svinkløv Badehotel er klar fra tegnebrættet i en nænsom og moderne opdatering

Nyhed 15. december 2017

Det nye Svinkløv Badehotel er klar fra tegnebrættet I en nænsom og moderne opdatering. Siden 1925 har Svinkløv Badehotel været et refugium, hvor gæsterne kunne trække sig tilbage fra hverdagens sus og jag og nyde den helt særlige stemning af træsommerhus og enestående natur. Det sluttede alt sammen med en ødelæggende brand natten til den 26. september 2016.

Men i dag kunne Fonden for Svinkløv Badehotel præsentere tegningerne til det nye hotel. Det var en glad bestyrelsesformand, som bød pressen velkommen på Utzon Center i Aalborg.
 

En proces med stor opbakning

”Hvis nogen syntes, det har taget lang tid at få tegnet det nye Svinkløv, er det fordi, vi har lagt meget energi i at få den helt særlige Svinkløv-ånd frem. Samtidig har det været en utrolig god proces, hvor jeg skylder en stor tak til Naturstyrelsen, Kystdirektoratet, Alm. Brand og ikke mindst Jammerbugt Kommune og lokalsamfundet, som fra dag ét har vist en fantastisk opbakning. Og også tusind tak til mine kolleger i bestyrelsen for jeres stærke engagement og herunder til Alexandra Thygesen som leder af byggeudvalget”, siger Steen Royberg, formand for Fonden for Svinkløv Badehotel.
 

En drivkraft i den lokale udvikling


”Dette projekt kunne heller ikke lykkes, hvis ikke der havde været økonomisk vilje. Og den har vi mødt fra Realdania. Tusind tak for jeres støtte”, siger Steen Royberg.
 
Filantropidirektør i Realdania, Anne Skovbro, siger om foreningens støtte til projektet:
”Svinkløv Badehotel har i en lang årrække haft en vigtig rolle i forhold til kystturismen i Nordvestjylland. Det er værd at fastholde, så stedet også fremover fungerer som formidler af kulturhistorie og madkultur og bidrager til udviklingen af egnen. Bygningen gentænkes i en nutidig sammenhæng og målet er, at det bliver et eksempelprojekt med ekstra fokus på det traditionelle håndværk, materialer og bæredygtighed.”
 

En nænsom opdatering

Det nye hotel vil blive opført med meget stor respekt for det gamle. Alligevel vil det være anderledes.

”Med det nye Svinkløv Badehotel er der foretaget en nænsom opdatering af det gamle. Som gæst vil man opleve, at det er det samme – og alligevel noget helt andet”, fortæller Mette Tony, arkitekt MAA og indehaver af Praksis Arkitekter, som har tegnet det nye hotel.
”Det er stadig det lange gamle træhus med de store vinduer. Der er tilmed kommet flere vinduer og med en endnu mere åben udsigt til havet på den ene side og klitterne på den anden. Indvendigt har vi tilstræbt at genskabe den unikke stemning og derudover tilføjet nogle nye løsninger, fx akustiklofter af trælister i stuerne. Det er opført til den længsel, som de mange stamgæster har efter det gamle hotel. Ambitionen er at genopføre erindringens Svinkløv”, fortæller Mette Tony.
 

En moderne arbejdsplads

Mens gæster i stor udstrækning vil opleve hotellet, som de kender det, er det for personalet et helt nyt hotel.
”Med det nye hotel får vi nogle store arbejdsmæssige forbedringer. Vi får et state-of-heart køkken med masser af plads og gode kølefaciliteter. Vi får kælder under hele huset, og køkkenet kommer til at være tæt på restauranten”, fortæller kok og forpagter Kenneth Toft-Hansen, som glæder sig over den fælles beslutning om at holde fast i de mange håndværksmæssige detaljer og genkendeligheden til det gamle.
 

Naturen ind i stuen

Louise Toft-Hansen, som driver hotellet sammen med sin mand, står for indretningen af det nye Svinkløv.
”Noget af det unikke ved Svinkløv Badehotel er den fantastiske natur lige uden for døren. Den vil vi gerne tage med indenfor, og vi vil bevare den enkle og lette sommerhusstemning, som kendetegner Svinkløv. Interiøret vil blive en fin balance af gammelt og nyt samt en tilføjelse af noget, vi selv designer”, fortæller Louise Toft-Hansen.
 
Forventningen er, at de første gæster kan indlogere sig på det nye Svinkløv Badehotel i foråret 2019.