x

Idræts Campus i Nykøbing FC bliver en realitet

Pressemeddelelse 16. februar 2018

Borgerne i Guldborgsund får nu et fyrtårn inden for idræts- og fritidsområdet. Med et tilsagn på knap 12 millioner kroner fra to af Danmarks største fonde bliver visionerne om Idræts Campus i Guldborgsund nu en realitet til glæde for borgerne i
Guldborgsund.

Fælles leg og træning for hele familien. God plads til både bredde- og eliteidræt. Fællesskaber og sund madkultur. Det er blot nogle af temaerne for det kommende Idræts Campus i Nykøbing.

Projektet har været på tegnebrættet længe, men for nylig modtog Nykøbing FC tilsagn om støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond og foreningen Realdania på henholdsvis 6.885.000 og 5.000.000 kroner. Det betyder, at projektet nu bliver en realitet til gavn for hele Guldborgsund. 

”Vi har simpelthen fået verdens bedste gave, og vi glæder os helt vildt til at fortsætte arbejdet med videreudviklingen af Idræts Campus”, siger formand for Nykøbing FC, Guldborgsund, René Fjeldsøe Sørensen.

Det var fodboldklubben, der oprindeligt fik ideen for snart seks år siden. Tiden er blevet brugt til at samle samarbejdspartnere og andre interesserede fra fritids- og foreningslivet i Guldborgsund, videreudvikle ideen, ligesom der er søgt penge til realiseringen af projektet. Blandt de tætteste samarbejdspartnere er Guldborgsundløberne og Aktiv Fritid.

Nu er økonomien på plads
Guldborgsund Kommune har tidligere givet et tilsagn om 15 millioner kroner, såfremt Nykøbing FC kunne skaffe et tilsvarende beløb. Derudover har mange lokale fonde støttet projektet, og senest er Den A.P. Møllerske Støttefond og Realdania så kommet med knap 12 millioner kroner. Penge der gør, at man nu er i hus rent økonomisk.

Direktør Henrik Tvarnø, Den A.P.Møllerske Støttefond, udtaler. ”Der er tale om et ambitiøst projekt, som når det indfries vil kombinere mange ting på samme tid: Legen og det sundhedsmæssige, idrætten og styrkelse af det sociale samvær på tværs, naturoplevelsen og den bynære placering.
Det er et godt tænkt og vel forberedt projekt, som har gode muligheder for at blive en succes”.

Realdania udtaler: ”Vi ser Idræts Campus som et rigtig godt projekt, som vi gerne vil være med til at bringe i mål. Vi synes, at placeringen i Vesterskoven er godt tænkt. Her ligger mange uddannelses-, idræts- og fritidsfaciliteter i forvejen, og vi ser frem til at være med til at styrke de fysiske rammer for et nyt fælles mødested, der kan bringe mennesker sammen og motivere til sundhed, trivsel og inkluderende fællesskaber”, siger programchef Per Schulze.

Borgmester i Guldborgsund Kommune, John Brædder, udtaler: ”Jeg er meget glad på borgernes vegne over, at Idræts Campus bliver en realitet. Det kan blive et samlingspunkt for alle kommunens borgere på tværs af alder, køn og baggrund i øvrigt. Vi har behov for fyrtårne i Guldborgsund Kommune, og jeg er sikker på, at Idræts Campus kan blive både et lokalt og nationalt fyrtårn inden for fritids- og idrætslivet”.

Der skal bygges i 2019
Der går dog stadig lidt tid, før byggeriet kan gå i gang. En styregruppe og en følgegruppe skal nu arbejde videre med projektet, ligesom der skal tegnes et stort hus, der binder inde- og udearealerne sammen. René Fjeldsøe Sørensen forventer, at det første spadestik kan tages i første kvartal 2019.

”Det glæder vi os selvfølgelig meget til. Mest af alt glæder vi os til, at det står færdigt og kan tages i brug af alle, der har lyst til at hygge sig sammen, motionere, dyrke sport eller danne andre fællesskaber”, siger han.

Denne pressemeddelelse er udsendt af Nykøbing FC