x

Hør om udviklingsplaner som værktøj i Køge Kyst

Pressemeddelelse

22. august 2018

Visionær byudvikling er på dagsordenen, når Realdania By & Byg inviterer alle interesserede til Køge Kyst den 5. september med oplæg om udviklingsplaner og rundtur i byudviklingsprojektet Køge Kyst.

Byudvikling bliver stadigt mere kompleks og handler i dag mere og mere om at realisere visioner og strategier for byens udvikling og det liv, der leves i byen.

Derfor går flere og flere kommuner og andre aktører væk fra den rene fysiske masterplan, som i detaljer anviser, hvordan et nyt byområde skal se ud - til udviklingsplaner, som er mere strategiske og kommer hele vejen rundt om, hvordan byens visioner kan realiseres gennem byudvikling.

Det kan man høre mere om onsdag den 5. september 2018 i Køge.

Her er Køge Kyst i fuld gang med at omdanne tidligere havne- og industriarealer til en levende og bæredygtig bydel med nye boliger og butikker, klimasikring og grønne områder.

Her kan man høre mere om, hvordan udviklingsplaner anvendes til at forfølge byernes visioner rundt omkring i Danmark – og opleve den spirende bydel på nærmeste hold. 

Arrangementet finder sted kl. 14.00-16.30 i ungdomskulturhuset Tapperiet, Søndre Badevej 1, 4600 Køge. 

På mødet fortæller chefkonsulent Claus Ravn fra Realdania By & Byg om, hvad det er en god udviklingsplan kan og giver eksempler fra danske byudviklingsprojekter. 

Kommunaldirektør Peter Frost fra Køge Kommune fortæller om udviklingsplaner set fra kommunens perspektiv, og projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen fortæller om erfaringer med Køge Kysts udviklingsplan, om hvordan bruges den i praksis, og hvordan Køge Kyst arbejder med at fastholde udviklingsplanens intentioner over tid. 

Oplev Køge Kyst

Herefter kommer man rundt på projektområdet, hvor de første boligbyggerier, butikker og kultur er skudt op, og hvor Køge Kyst er godt i gang med at anlægge nye forbindelser på tværs af jernbanen og etablere klimasikring.

Efter rundturen er der spørgsmål og åben debat, og Realdania By & Byg byder på en forfriskning.

Tilmelding og pris

Det koster 120 kr. ex moms at deltage, og man kan tilmelde sig på www.realdaniabyogbygklubben.dk/koegekyst. Kommuner kan tilmelde deltagere pr. mail til plp@realdaniabyogbyg.dk med oplysning om EAN-nr.

Deltagere i arrangementet modtager et gratis eksemplar af publikationen "Udviklingsplaner som værktøj i byudvikling". 

Program

14.00 Velkomst 

14.05 Hvad er en udviklingsplan – og hvad er det en god udviklingsplan kan? Hør om en model for udviklingsplaner og gode eksempler fra danske byudviklingsprojekter v/chefkonsulent Claus Ravn, Realdania By & Byg.

14.30 Udviklingsplaner set fra kommunens perspektiv v/kommunaldirektør Peter Frost, Køge Kommune.

14.45 Erfaringer med Køge Kysts udviklingsplan: Hvad er hovedtankerne, hvordan bruges den i praksis, og hvordan fastholdes intentionerne over tid v/projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen, Køge Kyst.

15.00 Eventuelle spørgsmål og kort pause.

15.10 Rundtur på Køge Kyst-området v/projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen, Køge Kyst.

16.00 Tilbage på Tapperiet: Spørgsmål og åben debat - og en lille forfriskning.

16.30 Arrangementet slutter. 


OBS: Deltagere i arrangementet modtager et gratis eksemplar af publikationen "Udviklingsplaner som værktøj i byudvikling":