x

Cirkulær succes er nu

Temaartikel

7. november 2018

Cirkulær tænkning er kommet for at blive i byggeriet, men den er stadig langt fra mainstream. Seks finalister til Realdanias Circular Construction Challenge viser, hvordan løsningerne til fremtidens cirkulære byggeri kan se ud.

Seks innovative cirkulære løsninger 

Svampesporer dyrket i affald, der kan udvikles til isolering, akustikplader eller konstruktionsmateriale. Flamingoaffald fra byggeri og emballage, som gennem robotteknologi forvandles til et helt nyt byggemateriale.

Det er to af de i alt seks innovative løsninger, der har nået finalerunden i Realdanias innovationskonkurrence Circular Construction Challenge  Rethink Waste. De blev offentliggjort den 31. oktober på dette års Building Green konference i Forum i København.

Konkurrencen er igangsat af Realdania ud fra en klar ambition om at finde, udvikle og skalere løsninger på de massive udfordringer byggeriet i dag står overfor i forhold til ressourceforbrug og affald  udfordringer, som ikke kun gælder den danske byggebranche, men i høj grad er globale.

Det har journalist på The Sustainian, Anna Fenger Schefte, skrevet en artikel om. Artiklen er udarbejdet i et samarbejde mellem Realdania og Sustainia.

Download artiklen Cirkulær succes er nu 

Læs mere om finalisterne, konkurrencen og det voksende behov for, at byggesektoren bliver i stand til at bygge bæredygtigt i artiklen

Cirkulær succes er nu