x

Cirkulær succes er nu

Temaartikel

7. november 2018

Cirkulær tænkning er kommet for at blive i byggeriet, men den er stadig langt fra mainstream. Seks finalister til Realdanias Circular Construction Challenge viser, hvordan løsningerne til fremtidens cirkulære byggeri kan se ud.

test

Seks innovative cirkulære løsninger 

Svampesporer dyrket i affald, der kan udvikles til isolering, akustikplader eller konstruktionsmateriale. Flamingoaffald fra byggeri og emballage, som gennem robotteknologi forvandles til et helt nyt byggemateriale.

Det er to af de i alt seks innovative løsninger, der har nået finalerunden i Realdanias innovationskonkurrence Circular Construction Challenge  Rethink Waste. De blev offentliggjort den 31. oktober på dette års Building Green konference i Forum i København.

Konkurrencen er igangsat af Realdania ud fra en klar ambition om at finde, udvikle og skalere løsninger på de massive udfordringer byggeriet i dag står overfor i forhold til ressourceforbrug og affald  udfordringer, som ikke kun gælder den danske byggebranche, men i høj grad er globale.

Det har journalist på The Sustainian, Anna Fenger Schefte, skrevet en artikel om. Artiklen er udarbejdet i et samarbejde mellem Realdania og Sustainia.

Download artiklen Cirkulær succes er nu 

Læs mere om finalisterne, konkurrencen og det voksende behov for, at byggesektoren bliver i stand til at bygge bæredygtigt i artiklen

Cirkulær succes er nu