x

Realdania Podcast om ildsjæle og Underværker

Nyhed

20. november 2018

Realdania har siden 2011 brugt mere end 90 mio. kr. på at hjælpe ildsjæle med at gøre projektdrømme i det byggede miljø til virkelighed. Men gør projekterne en forskel og hvad er det, ildsjælene kan? Lyt med til Realdania Podcast.

Rundt om i Danmark kan man finde hundredvis af Underværker. Det er Realdaniastøttede projekter, hvor lokale ildsjæle fx har revitaliseret et forsamlingshus, omdannet et byrum eller etableret en komposthave, som skal gøre områdets beboere mere bevidste om bæredygtighed.

Realdania Podcast om ildsjæle og underværker

I den seneste episode af Realdania Podcast fortæller Realdanias programchef Per Schulze, hvorfor foreningen mener ildsjælenes arbejde har stor samfundsbetydning, og om hvordan Realdania arbejder med projekter, der vokser op nedefra for at styrke den lokale sammenhængskraft og skabe nye fællesskaber.

Realdania har siden 2011 støttet mere end 200 Underværker med over 90 millioner kroner, og i september 2018 gik der en ny ansøgningsrunde i gang. Erfaringerne viser, at ildsjælene skaber nye løsninger og får øje på nye muligheder og blinde pletter i lokalsamfundet – og de gør noget ved sagen.

 

Besøger ildsjælene bag Kulbroen og Skraldecaféen i Aarhus

Producent Susanna Sommer og programchef Per Schulze tager også til Århus for at møde nogle af de ildsjæle, der er med i kampagnen Underværker: Den ene arbejder med den gamle kulbro i Sydhavnen, der skal ombygges til et grønt bindeled mellem midtbyen og den gamle industrihavn. To andre arbejder med Skraldecaféen, der blandt andet bestyrer Fællesskabet – et offentligt køleskab, som bliver fyldt af skraldere og andre med overskud. Her kan studerende, enlige mødre og udsatte så hente den mad, de har brug for.

Læs om kampagnen Underværker, de to projekter og næste ansøgningsfrist på Underværkers hjemmeside

Underværker

Medvirkende:

Per Schulze, programchef i Realdania.
Daniel Walsh, Kulbroens Venner.
Annbritt Jørgensen og Steffen Sand, Skraldecaféen.

Realdania Podcast er produceret af Susanna Sommer