x

Viborg vinder EU-pris for at gøre kulturarven tilgængelig

Nyhed

21. november 2018

I forbindelse med uddelingen af ’Access City Award 2019’ i Bruxelles den 4. december modtager Viborg Kommune en specialpris for arbejdet med at skabe bedre tilgængelighed for alle i den historiske bymidte. Realdania har støttet projektet.

Europa Kommissionens tilgængelighedspris hædrer hvert år projekter rundt om i Europa, som arbejder målrettet for at alle – uanset alder og formåen – har lige adgang til byernes seværdigheder og attraktioner. Til prisfesten tildeles Viborg Kommune en særpris for at have skabt bedre tilgængelighed i den historiske bymidte, samtidig med at man har respekteret kulturarven. 

Borgmester Ulrik Wilbek, glæder sig over Europa Kommissionens hæder:

Viborg har en særlig plads i danmarkshistorien og den unikke historiske bymidte rummer et fantastisk potentiale. Derfor er det vigtigt, at vi passer på kulturarven samtidig med, at vi udvikler den. Med tilgængelighedsprojektet har vi sammen med vores samarbejdspartnere vist, at det godt kan lade sig gøre at forny med respekt for kulturarven, siger Ulrik Wilbek.

For at skabe bedre adgang har man i flere af byens haver erstattet trin med ramper, og der er lavet hvilereposer undervejs på nogle af de stejleste stigninger. Desuden har Nytorv fået ny belægning, mens der også er sat nye skilte op, som gør det lettere at finde rundt. Fælles for tiltagene er, at de er diskrete og tilpasset det historiske miljø ved brug af materialer, som allerede findes i byrummet. 

Projektet omfatter også appen 'Spot Viborg', som guider besøgende rundt ad tre tilgængelige ruter i den historiske midtby.

Bag projektet står Viborg Kommune i samarbejde med foreningen Realdania, Bevica Fonden, Arbejdsmarkedets Feriefond og Vanførefonden.

 

Kontakt

Realdania, Projektchef
Christian Andersen
+45 29 69 52 16
ca@realdania.dk