x

Ny belægning på Renæssancehavnen i Kerteminde

Pressemeddelelse 14. december 2018

Finansieringen af en ny belægning på Renæssancehavnen i Kerteminde er nu på plads. Ændringerne skal modvirke de støjproblemer, som den nuværende brostensbelægning har skabt.

Brostensbelægningen på Renæssancehavnen i Kerteminde har givet anledning til støjproblemer, siden nyfortolkningen af havnen i 2011. Efter klager fra blandt andre lokale borgere er der politisk truffet beslutning om at ændre belægningen på havnen. Renæssancehavnen er udviklet i et partnerskab med Realdania. Nu bidrager Realdania med to mio. kroner til at ændre belægningen, mens Kerteminde Kommune finansierer 1 mio. kr. af ændringerne.
 
Der har gennem længere tid været arbejdet på at finde løsninger på støjproblemerne i en dialog mellem Kerteminde Kommune og Realdania. De ændringer af brostensbelægningen, som nu skal gennemføres, vil fastholde Renæssancehavnens høje kvalitet. 

Kerteminde Kommune vil i samarbejde med Schønherr Landskabsarkitekter, der var rådgiver på det oprindelige projekt, udarbejde et overordnet projekt for hele Renæssancehavnen som samlet byrum. Projektet skal sikre, at den høje arkitektoniske kvalitet i byrummet bliver fastholdt. Derudover skal der etableres et testområde med den nye belægning, inden selve anlægsarbejdet går i gang. Sådan, at det sikres, at belægningsløsningen kommer de lokale borgeres ønsker til byrummet i møde. Konkret omfatter de planlagte ændringerne af belægningen, at dele af den eksisterende kløvede brostensbelægning skiftes ud med brosten, der er savede og stok huggede.

Astrid Bruus Thomsen, programchef i Realdania, siger: ”I gode byrum går de byarkitektoniske værdier hånd i hånd med funktionalitet. Når det viser sig, at arkitekturen – og her brostensbelægningen - ikke lever op til funktionalitet på det pågældende sted, er det vigtigt at finde en ny løsning, som fastholder den arkitektoniske helhed og idé, og der sikrer kvaliteten i projektet. Vi er glade for, at vi sammen med kommunen kan sikre denne kvalitet og samtidig afhjælpe de gener, der er oplevet i Renæssancehavnen i Kerteminde.”

Borgmester Kasper Ejsing Olesen siger: ”Renæssancehavnen er udviklet i et konstruktivt samarbejde med Realdania og er et vigtigt element i udvikling af hele havneområdet. Vi står nu overfor en yderlige udvikling af vores havneområde og jeg er derfor glad for, at vi nu har fundet en løsning på støjproblemerne i Renæssancehavnen.”

Udvalgsformand Jesper Hempler siger: ”Det er meget glædeligt, at Realdania nu medvirker økonomisk til at løse støjproblemerne i Renæssancehavnen. Jeg ser frem til at vi sammen udvikler en løsning, der fastholder byrummets karakter og som løser de støjproblemer, der gennem længere tid har været ”et skår i glæden” over den flotte Renæssancehavn.”