x

Kommuner på Vestkysten kan søge støtte til lokal udvikling

Nyhed 19. marts 2019

Realdania har afsat 40 millioner kroner til udvikling af kystbyer og attraktioner langs Vestkysten til gavn for borgere og besøgende. Vestkystkommunerne kan frem til den 16. maj 2019 søge støtte til udvikling af strategisk-fysiske planer og foranalyser for ikke-kommercielle attraktioner.

Den danske vestkyst er noget helt særligt – først og fremmest for de mennesker, som har deres liv og hverdag langs kysten. Men også for de mange tilrejsende, som holder ferie i området. Der bor godt en halv million mennesker langs den danske vestkyst, og selv om knap 18 millioner gæster besøger den 550 km lange, åbne kyststrækning årligt, halter Vestkysten stadig efter f.eks. Nordtyskland som destination.

Vestkysten har unikke fordele og aktiver, der kan bruges som løftestang for udvikling – f.eks. en enestående natur, hyggelige kystbyer og autentiske fiskerlejer. 

Nu kan kommunerne være med til at realisere intentionerne i Udviklingsplan for Vestkysten. Realdania indbyder til to ansøgningsrunder: Udvikling og Realisering.

1. ansøgningsrunde 
I denne første ansøgningsrunde kan der søges støtte til strategisk-fysiske udviklingsplaner for feriesteder/kystbyer og foranalyser for ikke-kommercielle attraktioner. Ansøgningsfrist er den 16. maj 2019.

2. ansøgningsrunde

Anden ansøgningsrunde gennemføres i 2020, og her kan der søges om støtte til realisering af fysiske projekter. Også projekter der ikke har fået udviklingsstøtte kan søge støtte til realisering i anden ansøgningsrunde, hvis kriterier for ansøgning i øvrigt mødes.

Hvem kan søge?

Alle projekter skal være forankret i de 11 vestkystkommuner langs Vestkysten: Tønder, Fanø, Esbjerg, Varde, Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Lemvig, Thisted, Jammerbugt, Hjørring, Frederikshavn.

Ansøgninger skal leve op til udviklingsprincipperne i Udviklingsplan for Vestkysten. Planen blev lanceret 2018 og er udarbejdet af 11 kommuner, tre regioner, Dansk Kyst- og Naturturisme samt Realdania. 

Læs mere om mulighederne her