x

Syv medlemmer til Realdanias repræsentantskab valgt i København

Pressemeddelelse

3. december 2010

Omkring 650 deltog torsdag 2. december på Realdanias valgmøde i København. På valgmødet valgte medlemmerne, der kommer fra København, Dragør, Tårnby og Frederiksberg kommuner syv medlemmer til Realdanias repræsentantskab. Valget er gældende for en 4-årig periode.

Realdanias valgmøde i København

Realdania, der i 2000 blev sat i verden for at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø, holdt valgmøde på Tivoli Congress Center i København torsdag den 2. december kl. 17.30.

De syv kandidater, der blev valgt til Realdanias repræsentantskab er:

  • Palle Adamsen, adm. direktør, Valby
  • Gerti Axelsen, arkitekt, København
  • Christian Høgsbro, adm. direktør, København
  • Elsebeth Stærmose Krogh, sektionsleder, Valby
  • Jesper Munck Loiborg, koncerndirektør, Frederiksberg
  • Anne Marie Oksen, direktør, advokat, København
  • Agnete Raaschou-Nielsen, direktør, Frederiksberg

På valgmødet fortalte Realdanias bestyrelsesformand, Jesper Nygård og adm. direktør Flemming Borreskov om Realdanias virksomhed og om nogle af de over 1500 forskellige projekter, som Realdania har støttet med i alt over 10 mia. kroner, siden Realdania begyndte sit filantropiske virke for ti år siden.

Det handler om udviklingen af byer og landsdele, fremtidens byggeri og bygningsarven – om det åbne land, kulturlandskabet – og om at bidrage til bæredygtighed på alle niveauer: Socialt og sundhedsmæssigt, miljø- og ressourcemæssigt samt økonomisk.

Realdania er en forening med medlemsdemokrati, der driver filantropisk virksomhed på basis af sin investeringsvirksomhed. Realdanias repræsentantskab har 109 medlemmer. De fører kontrol og tilsyn med, at bestyrelse og direktion yder deres bedste i realiseringen af Realdanias formål og strategier. De vælger bestyrelse, vælger revision, godkender årsrapport og godkender vedtægterne.

Repræsentantskabets medlemmer formidler også viden om Realdania til deres egne netværk, videregiver deres private og professionelle erfaringer til Realdania og følger på forskellig vis med i, hvad der debatteres i det byggede miljø.