x

Valg til Realdanias repræsentantskab på Vest- og Sydsjælland, Lolland-Falster og Møn

Pressemeddelelse

18. november 2013

Flere end 460 har tilmeldt sig Realdanias valgmøde tirsdag den 26. november i Ringsted Kongrescenter, hvor Realdania holder valg til sit repræsentantskab på Vest- og Sydsjælland, Lolland-Falster og Møn.

Bestyrelsesformand Michael Brockenhuus-Schack ser frem til valgmødet i Ringsted: ”Medlemmernes engagement er kernen i Realdanias medlemsdemokrati. Dét engagement er drivkraften både i vores demokratiske ledelsesform og i vores filantropiske arbejde. Jeg glæder mig meget til at møde vores medlemmer fra Vest- og Sydsjælland, Lolland-Falster og Møn i Ringsted Kongrescenter den 26. november.” 

På valgmødet vælges 6 medlemmer fra området til Realdanias repræsentantskab. Der er opstillet følgende 6 kandidater til valget:

  • Anne Højer Petersen, museumsdirektør, Vordingborg
  • Helle Lundsgaard, direktør, Ringsted
  • John Sørensen, advokat, Maribo
  • Karsten Krüger, direktør, Jyderup
  • Per Roos, byrådsmedlem, Ringsted
  • Ulrik Theophil Jørgensen, godsejer, Søllested

Realdania er en forening med medlemsdemokrati, der arbejder filantropisk på basis af sin investeringsvirksomhed. Realdanias repræsentantskab har 109 medlemmer. De fører blandt andet tilsyn med, at bestyrelse og direktion yder deres bedste i realiseringen af Realdanias formål og strategier. De vælger bestyrelse, vælger revision, godkender årsrapport og godkender vedtægterne. Repræsentantskabets medlemmer formidler også viden om Realdania til deres egne netværk, videregiver deres private og professionelle erfaringer til Realdania og følger på forskellig vis med i, hvad der debatteres i det byggede miljø. Medlemmerne af repræsentantskabet vælges for en fireårig periode.

På valgmødet fortæller bestyrelsesformand Michael Brockenhuus-Schack og adm. dir. Jesper Nygård om Realdanias filantropiske strategi, foreningens medlemsaktiviteter, investeringsvirksomhed og det filantropiske arbejde på Vest- og Sydsjælland, Lolland-Falster, Møn og i resten af landet. Herefter har medlemmerne mulighed for at stille spørgsmål.

På Vest- og Sydsjælland, Lolland-Falster og Møn bidrog Realdania blandt andet til etableringen af Kunstmuseum Fuglsang ved Nysted og omdannelsen af Vordingborg historiske bykerne. Realdania bidrog også til Gigtforeningens Center for sundhed og træning i Skælskør, kræftrådgivningen Livsrum i Næstved og bo- og uddannelsesstedet LivogJob i Stubbekøbing for unge med særlige behov. Realdania medvirker til ildsjæleprojektet landsbyhuset i Gyrstinge og Danmarks første naturrasteplads ved Storebælt. Via kampagnen Mulighedernes Land støtter Realdania udvikling af landsbyerne Hunseby og Bandholm som kulturhistoriske perler ved Knuthenborg Park og Safari.

Realdania har siden 2000 arbejdet for at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø. På 13 år er det blevet til ikke mindre end 2.405 store og små filantropiske projekter, bredt fordelt i Danmark. Realdania har bidraget til de 2.405 filantropiske projekter med mere end 14 mia. kr.