x

Fonden Realdania ansætter ny fondschef

Pressemeddelelse

31. marts 2003

Fonden Realdania har ansat Hans Peter Svendler Nielsen som ny fondschef fra 1. maj 2003.
 
Den 48-årige Hans Peter Svendler Nielsen kommer fra en stilling som prorektor og forskningschef på Arkitektskolen i Aarhus. Han er arkitekt, m.a.a./p.a.r. og uddannet fra Arkitektskolen i Aarhus i 1980. Siden 1994 har han været professor på Arkitektskolen samme sted.
 

Hans Peter Svendler Nielsen har været medstifter og –ejer af arkitektfirmaet Nielsen, Nielsen & Nielsen, Århus. Som arkitekt og kompagnon i 3 x Nielsen har han deltaget i mange forskellige byggeprojekter, lige fra fabriks- og miljøanlæg til kulturhuse og bolig- og kontorhusbyggeri.

 

Både i sit praktiske og teoretiske arbejde har Hans Peter Svendler Nielsen beskæftiget sig indgående med kravene til fremtidens byggerier – herunder også det vitale samspil mellem arkitekt og bygherre. Han har også beskæftiget sig med den bygningskulturelle arv, bl.a. som leder af Bygningskunstudvalget i Danske Arkitekters Landsforbund og medlem af Det Særlige Bygningssyn under Kulturarvsstyrelsen.

 

”Med Hans Peter Svendler Nielsen som ny fondschef har Realdania fået en faglig kapacitet, som kan fortsætte og videreudvikle det store arbejde, der allerede er lagt i vores uddelingsvirksomhed. Hans Peter Svendler Nielsen rummer visioner, engagement og viden om det byggede miljø og  repræsenterer den spændvidde, som vi har brug for i vores virke”, udtaler adm. direktør Flemming Borreskov.

 

Fonden Realdania arbejder inden for det byggede miljø og har til formål at øge livskvaliteten i det byggede miljø overalt i Danmark. 

 

For yderligere oplysninger

Adm. direktør Flemming Borreskov, Fonden Realdania, tlf. 70 11 66 66