x

Fondsmillioner styrker integration og bevægelse på Vesterbro

Pressemeddelelse

20. juni 2003

Fonden Realdania støtter med 10,7 mio. kr. byggeriet af et nyt bevægelseshus til godt 15 mio. kr., som skal føje nyt til den kendte institution Vesterbro Ungdomsgårds kreative fritidstilbud.

Med det nye hus får Vesterbro en bred vifte af bevægelsestilbud - dans, teater, musik og sport - som kan være med til at styrke integrationen mellem bydelens unge, ældre, danske og nydanske beboere.

Plads til fysisk udfoldelse
"Behovet for udfoldelse er lige stort, uanset om man vokser op i Vendsyssel eller på Vesterbro. Og selvom storbyen byder på et væld af fritidstilbud, er det et faktum, at mange af stenbroens unge i dag vokser op uden det samme frirum til fysisk udfoldelse, som unge på landet har", siger Fonden Realdanias administrerende direktør Flemming Borreskov.

Set i det lys er det naturligt, at Vesterbro Ungdomsgård i cirka 44 år har været en magnet for bydelens unge og dannet ramme om deres kreative krumspring af alle slags - hvoraf pladeindspilningerne med "Kattejammerrock" nok er de mest kendte og markante vidnesbyrd.

En vifte af aktiviteter
Med baggrund i sit stadig større bidrag til integrationsarbejdet på Vesterbro har Ungdomsgården længe følt sig begrænset af sine nuværende fysiske rammer, siger forstander Jørgen Rosenkvist og fortsætter: 
"Men med Fondens Realdanias uddeling på næsten 11 mio. kroner håber vi at kunne realisere vores mangeårige drøm om et stort nyt bevægelseshus med plads til sang, musik, lyrik dans, teater, musik og sport for Vesterbros unge, gamle, indvandrere og indfødte".

Aktiviteter på tværs af aldersskel
På trods af navnet er Vesterbro Ungdomsgård et hus for alle aldre. Det samme gælder det nye bevægelseshus, hvis tilbud dog særligt vil rette sig mod bydelens børn og unge. 
"Milliongaven til bevægelseshuset er givet med det formål at tilføre byområdet nye kvaliteter, og samtidig har projektet et tydeligt og direkte socialt sigte, som vi gerne vil støtte", fortæller Flemming Borreskov.

"Vi har ønsket at være med til at give bydelens beboere et hus, der kan byde på nogle enestående rammer for bevægelse og samvær på tværs af aldersskel og oprindelse. Det er samtidig vores håb, at huset med sit brede udbud af aktiviteter i særlig høj grad kan bidrage til at styrke integrationen af kvarterets mange unge med anden etnisk baggrund end dansk", siger han.

Træ og solfangere
Bevægelseshuset bliver ikke kun socialt bæredygtigt. Arkitekterne har også tænkt på miljøet og omgivelserne ved husets projektering. Det tænkes opført i træ med solfangere på taget. Samtidig nedsænkes det en halv etage, så det kommer i niveau med det omliggende byggeri.

Fonden Realdania arbejder inden for det byggede miljø og har til formål at bidrage til livskvaliteten i det byggede miljø overalt i Danmark.

Yderligere oplysninger hos:

Flemming Borreskov, adm. direktør i Fonden Realdania, tlf. 70 11 66 66

Forstander Jørgen Rosenkvist, Vesterbro Ungdomsgård, tlf. 45 42 28 87