x

Jørn Utzon på Louisiana

Pressemeddelelse

11. marts 2004

Jørn Utzon er andet end operahuset i Sydney. Det sætter Louisiana fokus på med en udstilling om den verdensberømte danske arkitekt og hans store varierede karriere, der løber af stablen fra den 2. april til den 29. august. Fonden Realdania støtter udstillingen med 2 mio. kr.

Louisiana slår dørene op for en udstilling, der viser nye sider af arkitekt Jørn Utzons talent. Udstillingen, der er skabt i samarbejde med arkitekten selv og hans søn, Jan Utzon, fokuserer på processen i Utzons arbejder og viser hans værker og inspirationskilder i form af modeller, fotos, tegninger og skitser. Og så giver den mulighed for at opleve ikke-realiserede projekter gennem modeller og 3D-animationer.

Udstillingen koncentrerer sig om tre temaer i Utzons produktion, nemlig det additive, plateauet og det organiske. Det additive kan bl.a. ses i Utzons design af møbler og i udviklingen af Fredensborghusene (1959-65), mens operahuset i Sydney (1957-73) er et fremragende eksempel på Utzons arbejde med plateauet i anlæggelsen af en bygning. Naturen har altid inspireret Utzon, og det organiske som tema vises på udstillingen med hans 1. projekt til Silkeborg Kunstmuseum (1963) som eksempel.

”Jørn Utzon er en af vores største nulevende arkitekter, og en udstilling på Louisiana giver et stort publikum muligheden for at lære hans værker bedre at kende”, siger Hans Peter Svendler, direktør i Fonden Realdania.

Senere på året støtter Fonden Realdania udgivelsen af tre bøger om henholdsvis Bagsværd Kirke, Utzons sommerhuse på Mallorca og Fredensborghusene. Bøgerne er de tre første i en serie på fem om Utzons mesterværker, som Torsten Bløndal udgiver. 

Yderligere oplysninger
www.louisiana.dk
Direktør Poul Erik Tøjner, Louisiana, 49190719
Direktør Hans Peter Svendler, Fonden Realdania, 70116666