x

Bøvling Forsamlingshus får sit gamle udtryk tilbage

Pressemeddelelse 23. juni 2010

I Bøvlingbjerg - som ligger nord for Nissum Fjord, mellem Lemvig og Ringkøbing - skal det gamle forsamlingshus renoveres. Realdania støtter renoveringen med 300.000 kr.

Den store sal i Bøvling Forsamlingshus blev bygget i 1882 og i 1913 blev huset udvidet med en lille sal, toiletter og køkken. Huset blev renoveret i 1932.

Næsten 70 år senere er det nu tid til en ny renovering som vil bestå i bl.a. udskiftning af vinduer, et nyt indgangsparti til forsamlingshuset samt en renovering af toiletforholdene og etablering af et handicaptoilet.

"Realdania støtter renoveringen af et forsamlingshus, fordi vi mener, at Bøvling Forsamlingshus er et fint, gammelt hus, som ved renoveringen kan bringes tilbage til det oprindelige udtryk," siger projektleder i Realdania, Marianne Kofoed. 

"Bl.a. blev de oprindelige dannebrogsvinduer udskiftet i begyndelsen af 50'erne og det er meningen, at vinduerne igen skal være dannebrogsvinduer. I samme omgang udskiftes en stor del af træværket omkring vinduerne og ved indgangspartiet, idet det er rådnet."

Bestyrelsesformand i Bøvling Forsamlingshus Willy Klose Madsen siger: "Bestyrelsen i Bøvling Forsamlingshus er utroligt glade for, at Realdania har kunnet se, at det gamle hus var værd at støtte. Renoveringen havde været helt umulig uden Realdanias tilsagn og forståelse for den kultur, der ligger i huset."

Forsamlingshuset bruges af lokalbefolkningen og de omkringliggende samfund i mange forskellige sammenhænge, og det er ønsket at bevare forsamlingshuset som det naturlige samlingssted i området.