x

Kastrupgårdsamlingen i Tårnby Kommune ombygges. Vinderprojekt fundet

Pressemeddelelse

20. april 2012

Konkurrencen om hvem der skal stå for ombygningen af kunstmuseet Kastrupgårdsamlingen i Kastrup er nu afgjort. Et team med entreprenørfirmaet Jakon A/S i spidsen, skal stå for ombygningen der omfatter en udvidelse af udstillingsarealet, ny café og fuld tilgængelighed for bevægelseshæmmede til museet. Realdania støtter projektet, som Tårnby Kommune står bag.

Kastrupgårdsamlingen er Tårnby Kommunes populære kunstmuseum gennem de seneste knap 40 år. Museet har til huse i den enestående gamle Kastrupgård fra midten af 1700 tallet. Tårnby Kommune har længe ønsket at forbedre tilgængeligheden samt at inddrage ledige bygningsdele til udstillingsområde.

Mere plads til publikum

Takket være støtte fra Realdania og Tårnby kommune er det nu blevet muligt, at foretage en bygningsrenovering, der betyder at hele Kastrupgårdkomplekset kan inddrages til udstillingsformål samtidig med at tilgængeligheden forbedres for bevægelseshæmmede og publikumsfaciliteterne forbedres.

Klart vinderprojekt

Efter en licitation har Tårnby Kommune den 17. april besluttet, at opgaven med renoveringen af Kastrupgårdsamlingen skal overdrages til Jakon A/S, der i samarbejde med Erik Møller Arkitekter A/S har tilbudt en flot klar løsning med udstillingsrum og fælles ny hoved-indgang for alle. Løsningen indeholder samtidig væsentligt forbedrede forhold for cafébetjening og ekspedition af museumsgæsterne.

”Vinderprojektet har nogle indlysende fordele i forhold til udvidelsen af udstillingsarealet og den forbedrede tilgængelighed. Især de nye store lyse udstillingsrum i nord- og østfløjen vil bidrage til, at kommunens egen kunstsamling vil kunne præsenteres for publikum i en ny spændende permanent udstilling. Og etablering af en udendørs cafémulighed er prikken over i-et”, siger borgmester Henrik Zimino, Tårnby Kommune og fortsætter, ”Samtidig vil en ny hovedindgang i gårdrummet, hvortil også handicappede får adgang være et væsentligt plus. Sidst men ikke mindst er det glædeligt at kunne få forbedret publikumsfaciliteterne omkring ekspedition og caféen.”

Kulturlivet på Amager styrkes

Også i Realdania ser man frem til at ombygningen af kunstmuseet snart kan gå i gang.

”Vi glæder os over, at der nu er fundet et velfungerende vinderprojekt. Den ombyggede Kastrupgårdsamling vil sammen med Den Blå Planet blive et af flere gode kulturtilbud på Amager. Ombygningen betyder, at Kastrupgård igen bliver et samlet hele, samtidig med at alle borgere får lettere adgang til at nyde kunstsamlingen og bygningen”, siger direktør Hans Peter Svendler, Realdania.

FAKTA 

  • Kommunen har bidraget med 4,5 mio. til ombygningen. 
  • Realdania har bidraget med 4,4 mio. ombygningen.