x

Første spadestik for bevægelseslandskab på Fanø

Pressemeddelelse

4. marts 2013

Et nyskabende udendørs aktivitetsområde anlægges snart på Fanø. Stedet skal byde på et væld af muligheder for at dyrke sport og bevæge sig og vil også rumme klatremøbler og et udendørs bibliotek. Bag aktivitetsområdet står Fanø Kommune, der har udviklet projektet i samarbejde med Lokale og Anlægsfonden og Realdania.

Et slidt idrætsanlæg på Fanø får snart nyt liv som hjemsted for en række udendørs sportsaktiviteter og et bibliotek. Boldspil, cykelbane, beachvolleybane, petanquebane og atletik bliver nogle af mulighederne i et aktivitetsområde, der satser på at skabe et nyskabende bevægelseslandskab.

Alle er velkomne, når første spadestik snart tages i projektet: "Den røde tråd - et aktivt bevægelseslandskab i mødet mellem Fanøs kultur og natur":

Tid og sted:

Tirsdag den 5. marts 2013 kl. 14-16 på pladsen foran Nordby Skole.

Program

Program for arrangementet:

  • Velkomst og tale ved:
    Lena Hestbek Jensen, formand for byggeudvalget og medlem af Fanø Byråd.
  • Det officielle første spadestik for arbejdet

Lyst til bevægelse

Ud over nyt og spændende inventar til kultur og idræt vil der som en del af projektet ske en større bearbejdning af landskabet i området. Træer og andre typiske elementer fra den omgivende natur fremhæves, så den besøgende i området får en markant anderledes oplevelse. Det nye bevægelseslandskab skal være med til at give borgerne mere lyst til at bevæge sig og dermed bidrage til deres sundhed og livskvalitet.

Grundig planlægning

Projektet "Den røde tråd" er udviklet på baggrund af et forprojekt kaldet "By møder natur", der var støttet af Realdania. Målet var at undersøge mulighederne for at forvandle det gamle idrætsområde ved Nordby Skole til et nyt attraktivt område for idræt, kultur og foreningsliv på Fanø.  En plan for nyindretningen af området har i mere end halvandet år været gennem en grundig proces og høring på Fanø i tæt samarbejde med Fanø Kommunes Folkeoplysningsudvalg.

FAKTA

Finansiering

Projektet finansierede med bidrag fra:

  • Fanø Kommune: 3 mio. kr.
  • LAG Fanø 200.000 kr.
  • Lokale og Anlægsfonden: 2 mio. kr.
  • OK/Brugsen 10.000 kr.
  • Realdania: 3,6 mio. kr.

Udviklingen af aktivitetsområdet er sket i samarbejde mellem en række lokale foreninger, borgere og kommunens parter. GHB Landskabsarkitekter har tegnet projektet.

Tidsplan

Arbejdet igangsættes den 6. marts og forventes afsluttet i midten af juli 2013. Projektet forventes indviet i august – september 2013.