x

Sophienberg Ejendomsudvikling skal bygge 6.500 m2 boliger på Søndre Havn i Køge

Pressemeddelelse 15. maj 2014

Køge Kyst og Sophienberg Ejendomsudvikling har indgået betinget købsaftale om 6.500 m2 boligbyggeri med en enestående beliggenhed ud til strandengen og Køge Bugt. Udover ejerlejligheder i varierende størrelser er det planen at gøre en del af byggeriet til seniorbofællesskab.

Sophienberg Ejendomsudvikling og Køge Kyst har underskrevet en betinget købsaftale om et byggeri af 6.500 m2 boliger på Køges Søndre Havn. Med den nye aftale bliver Sophienberg Ejendomsudvikling bygherre for en boligkarré med ca. 65 boliger, hvoraf hovedparten får direkte udsigt over strandengen og Køge Bugt. Det er planen at gøre en del af byggeriet til et seniorbofællesskab på ejerbasis, som parterne vil starte op efter sommerferien.

- Med den nye aftale er der for alvor kommet fremdrift i udviklingen af Søndre Havn, og planen om en blanding af et seniorbofællesskab og mere individuelle ejerlejligheder understreger, at Køge Kyst skal være et mangfoldigt byområde. Søndre Havn bliver et fantastisk sted at bo, siger Køges borgmester Flemming Christensen.

- Det er endnu en stor dag i Køge Kyst-projektet. Sammen med Sophienberg Ejendomsudvikling har vi taget et nyt skridt i virkeliggørelsen af et enestående byområde med plads til mange forskellige mennesker. Og det er kun et plus, at byggeriet af boliger på Søndre Havn og butikker i Stationsområdet vil gå hånd i hånd, for de to ting hænger naturligvis sammen, siger Køge Kysts bestyrelsesformand Jørgen Nue Møller.

Informationsmøde om seniorbofællesskab I de kommende måneder vil Årstiderne Arkitekter og Sophienberg Ejendomsudvikling udarbejde et skitseprojekt for det nye boligbyggeri i dialog med Køge Kyst, og efter sommeren indkaldes alle interesserede til et informationsmøde og en række workshops om det nye seniorbofællesskab. Konceptet bliver, at beboerne skal have medindflydelse på dele af projektet og dermed få det bedste udgangspunkt for et godt naboskab.

Samtidig med opstarten af seniorbofællesskabet går Sophienberg Ejendomsudvikling i gang med at markedsføre de nye individuelle ejerlejligheder.

- Det er utrolig spændende at være med i udviklingen af en helt ny og meget kvalitetsbetonet bydel som Køge Kyst - med en enestående beliggenhed og oven i købet i en af Danmarks absolutte vækstkommuner. Vi glæder os rigtig meget til samarbejdet og ikke mindst til mødet med de potentielle beboere, både dem, der allerede bor i Køge, og de nye, der flytter til, siger direktør i Sophienberg Ejendomsudvikling, Niels Krag.

Er man interesseret i en ejerlejlighed i det nye byggeri, kan man henvende sig til LokalBolig Køge, som Sophienberg Ejendomsudvikling har indgået samarbejde med. Man kan også lade sig skrive op på boliglisten på Køge Kysts hjemmeside, som nu er udvidet med muligheden for at markere et ønske om at bo i seniorbofællesskab.

Selve planlægningen omkring seniorbofællesskabet med workshops og brugerinddragelse er en lidt længere proces end i ”normale” boligprojekter. Byggeriet af boligerne forventes således først at gå i gang i 2015 og stå klar til indflytning ca. 1 år senere.

Sophienberg Ejendomsudviklings byggeri bliver nabo til byggeriet af de to boligkarréer, som Køge Kyst indgik aftale om i slutningen af sidste måned. Med de nye aftaler er de første ca. 17.000 m2 boliger på Søndre Havn på vej til at blive en realitet sammen med den nye strand og strandpromenaden, som Køge Kyst vil anlægge parallelt med det nye boligbyggeri.