x

Åbent hus i Rosenhuset den 18-20. juni

Pressemeddelelse 10. juni 2010

Oplev et stykke enestående arkitektur og kulturhistorie, når ejendomsselskabet Realea inviterer til åbent hus i Rosenhuset den 18-20. juni

Realea har netop afsluttet en tre år lang restaureringsproces af det storslåede erhvervsbyggeri, som er et af landets få gennemførte og bevarede eksempler på stilen skønvirke

Rosenhuset blev opført som administrationsbygning for Tuborg. Da bygningen stod færdig i 1914 var det både et arkitektonisk og teknisk innovativt hus, der vakte international opmærksomhed. Med sin solide, kubiske krop og sprudlende overflod af detaljer indtager huset en markant position inden for dansk erhvervsbyggeri i årene omkring 1900. Overalt i bygningen ses et højt kvalitetsniveau i materialevalg og håndværksmæssig udførsel.

Åbent hus den 18-20. juni i Rosenhuset, Strandvejen 54, Hellerup
Weekenden byder på en sjælden mulighed for at se det nyrestaurerede hus, der normalt ikke er åbent for offentligheden:

• Fredag den 18. juni, kl. 15.00-18.00
• Lørdag og søndag den 19-20. juni, kl. 12.00-16.00

Gratis adgang - alle interesserede er velkomne

Rosenhuset blev opført efter tegning af arkitekt Anton Sophus Rosen (1859-1928), der var en af landets fremmeste arkitekter i perioden. Rosens værker tæller bl.a. Palace Hotel på Rådhuspladsen i København i 1910 og "Den hvide by" til landsudstillingen i Århus i 1909.

"Realea købte Rosenhuset for at sikre husets umistelige arkitektoniske og kulturhistoriske værdier. Vi har netop afsluttet en gennemgribende restaurering, der især har koncentreret sig om at genskabe bygningens oprindelige helhed. Nu vil vi gerne invitere offentligheden ind og give alle en chance for at opleve husets helt særlige stemning og detaljerigdom", udtaler administrerende direktør i Realea, Peter Cederfeld.

I dagene med åbent hus vil de besøgende kunne opleve stemningen fra dengang. Udenfor står ølkusken med sine bryggerheste, og inden døre er der en sjælden mulighed for se det imponerende byggeri. Der vil være plancher med historiske fotos og tidligere medarbejderes fortællinger om dagligdagen i huset.

For yderligere oplysninger kontakt:
Administrerende direktør Peter Cederfeld, Realea. Tlf: 70 11 06 06 / pc@re.dk

FAKTA

Restaureringen af Rosenhuset
Realea købte Rosenhuset i foråret 2007 for at sikre ejendommens umistelige arkitektoniske og kulturhistoriske værdier for eftertiden. Selskabet har netop afsluttet en gennemgribende restaurering af bygningen.
Ved hjælp af bl.a. Carlsbergs arkiver, tidligere ansatte og bygnings- og farvearkæologiske undersøgelser er det lykkedes at genskabe og rekonstruere ikke blot overflader, rumforløb, motiver og farver, men også en række detaljer. Således er direktørkontorets møblement, ure, lamper og skilte, der har været en del af husets oprindelige og samlede udtryk, bragt tilbage til deres oprindelige plads.

Fotos af Rosenhuset

Ornamenter - mere end pynt
Rosen holdt af det ornamentale og stod langt fra den gryende funktionalismes puritanisme, som var fremherskende omkring år 1900. Ved Landsudstillingen i Århus i 1909 demonstrerede han med sine udstillingsbygninger et sikkert greb om helheden, en udpræget konstruktiv sans og en fin fornemmelse for dekorativ og konstruktiv anvendelse af byggematerialer. Det er et fælles kendetegn ved de mest ambitiøse af Rosens værker, der også med et romantisk udtryk kaldes "gesamtkunstværker", at de forsøger at skabe en hel verden i værket. Rosenhuset er ikke en undtagelse.

Rosenhusets fremtidige anvendelse
Bygningen vil i sin nuværende form fremadrettet blive lejet ud som erhvervslejemål. En passende lejer er endnu ikke fundet.

Om arrangementet
Dørene åbnes på Strandvejen 54 i Hellerup fredag d. 18. juni, kl. 15.00-18.00 Lørdag/søndag d. 19. - 20. juni er der åbent dagligt fra kl. 12.00 - 16.00. Der er gratis adgang for alle.

F