x

Åbent hus i Rosenhuset søndag den 19. juni

Pressemeddelelse 8. juni 2011

"Den, som her træder ind, dvæler blandt guderne", lyder indskriften over indgangspartiet til Rosenhusets hall, som med en loftshøjde på 20 meter indbyder den besøgende til at lægge nakken tilbage.

"Den, som her træder ind, dvæler blandt guderne", lyder indskriften over indgangspartiet til Rosenhusets hall, som med en loftshøjde på 20 meter indbyder den besøgende til at lægge nakken tilbage.

Oplev den spektakulære arkitektur i det godt 100 år gamle byggeri søndag den 19. juni kl. 12-16, når Realdania Byg åbner dørene til åbent hus i Rosenhuset

Huset er et af landets få velbevarede byggerier i stilen skønvirke med finurlige ornamenter og gedigne materialer. Arkitekten Anton Rosen tegnede huset til administrationsbygning for Tuborg i 1912-14, og husets arkitektur rummer mange referencer til ølbrygning - fra ornamenter formet som humleranker til det fire meter høje ølanker i hallen. 

  • Åbent hus i Rosenhuset, Strandvejen 54, Hellerup
  • Søndag den 19. juni kl. 12-16
  • Gratis adgang - alle interesserede er velkomne i huset, der normalt ikke er åbent for offentligheden

Rundvisning kl. 13 og kl. 15 - arkitekturen og ideerne bag
To gange i løbet af dagen vil arkitekt og projektleder i Realdania Byg, Per Troelsen, vise rundt i huset og fortælle om, hvorfor huset ser ud som det gør, og hvordan det er blevet restaureret. Rundvisningerne varer cirka 45 minutter.

Udstilling - På arbejde i Rosenhuset
Hele dagen kan man se en plancheudstilling med historiske fotos og tidligere medarbejderes fortællinger om dagligdagen i huset.

Arrangementet finder sted i forbindelse med Gentofte Kultur- og Festdage.

For yderligere oplysninger kontakt:
Adm. direktør Peter Cederfeld Tlf.: 70 11 06 06 / pc@rdbyg.dk

Klik her for at læse mere og se billeder fra Rosenhuset 
 
FAKTA

Restaureringen af Rosenhuset
Realdania Byg gennemførte i 2008-2010 en omfattende restaurering af Rosenhuset for at sikre ejendommens umistelige arkitektoniske og kulturhistoriske værdier for eftertiden. Ved hjælp af blandt andet Carlsbergs arkiver, tidligere ansatte og bygnings- og farvearkæologiske undersøgelser er det lykkedes at genskabe og rekonstruere husets rumforløb, farver og mange detaljer.

Rosenhuset - et gesamtkunstwerk
Arkitekten Anton Rosens oprindelige bygning for Tuborg er tænkt som et gesamtkunstværk, hvor alle enkeltdele indgår i det oprindelige projekt ud fra en helhedstanke om form og funktion som sammenhængende størrelser. Rosen tegnede ikke bare huset, men også interiøret. Således er direktørkontorets møblement, ure, lamper og skilte, der har været en del af husets oprindelige og samlede udtryk, bragt tilbage til deres oprindelige plads.

Arkitekten Anton Rosen
Arkitekten Anton Rosen (1859-1928) er med bygningsværker som Palads Hotel 1906-10, Landsudstillingen i Aarhus 1909 og Tuborgs Administrationsbygning 1912-14, en central skikkelse i dansk arkitektur. I flere danske provinsbyer har Anton Rosen sat væsentlige arkitektoniske spor.
Anton Rosens tilgang til arkitektur udtrykker en høj grad af fantasi suppleret med funktion. På sin egen særegne og uortodokse måde var Rosen med til at drive udviklingen af dansk arkitektur fremad i begyndelsen af det 20. århundrede.