x

Årsskrifter

Hvad sker der med havnene, når industrien flytter ud? Hvordan puster man nyt liv i nedlagte industribygninger? I vores årsskrifter stiller vi skarpt på et aktuelt tema, der berører det byggede miljø.

Årsskrift 2008
Havnevandringer  
HavnevandringerGennem de seneste 10-15 år er den tunge industri flyttet eller forsvundet fra havnene, som nu står over for at skulle genanvendes og få et nyt liv. Realdanias årsskrift sætter sammen med deres "værtsbyer" fokus på havnene og deres fremtid.

Tekst: Torben Weirup
Fotos: Karsten Weirup
ISBN: 87-991618-6-9

Årsskrift 2007
Nyt liv i maskinrummet
Nyt liv i maskinrummetRundt omkring i landet bliver nedslidte industribygninger forvandlet til moderne aktivitetshuse. Realdanias årsskrift 2007 sætter fokus på tendensen med udgangspunkt i syv industribygninger, som med støtte fra bl.a. Realdania bliver genanvendt til nye formål.

Tekst: Allan de Waal
Fotos: Heine Pedersen
ISBN: 87-991618-9-3

Årsskrift 2006
Ud i byen
  
Ud i byenDen moderne by opstår et eller andet sted mellem sirlig planlægning og anarki. Realdanias årsskrift 2006 handler om alt det, der giver byen liv. Om byen der viser sig, når vi holder svømmestævne i kanalerne, indtager gaden på skateboard eller lægger os fredeligt i parken med en god bog.

Tekst: Jeppe Villadsen m.fl.
Fotos: Heine Pedersen m.fl.
ISBN: 87-989215-9-2  

Årsskrift 2005
Til højre og venstre for Mimersgade
Til højre og venstre for MimersgadeRealdanias årsskrift 2005 fortæller i billeder og tekst om et københavnerkvarter, som er i gang med at ændre karakter fra at være en overset, inaktiv bydel til at være et sindbillede på storbyens mangfoldighed og modernitet.

ISBN: 87-989215-4-1
Tekst: Morten Runge
Fotos: Heine Pedersen

Årsskrift 2004
Anvendt bygningsbevaring
Anvendt bygningsbevaringKun ved at kende historien forstår man sin nutid, og netop det byggede miljø rummer håndgribelige spor af vores fælles fortid. Bevaring af denne kulturarv for eftertiden er derfor en opgave af stor betydning for vores samfund. Det er udgangspunktet for Realdanias årsskrift 2004.

Tekst: Leif Vognsen m.fl.
Fotos: Jørgen Jørgensen m.fl.
ISBN: 87-989215-3-3

Årsskrift 2003
Grænseløs Arkitektur  
Grænseløs arkitekturEnglænderen Norman Foster, franskmanden Jean Nouvel, irakisk fødte Zaha Hadid og den østrigske tegnestue Coop Himmelblau er alle verdenskendte udenlandske navne, der står bag store byggeprojekter i Danmark. Arkitekt Steen Estvad Petersen beskriver baggrunden for og betydningen af de udenlandske arkitekters indflydelse på dansk bygningskultur.

ISBN: 87-989215-2-5
Tekst: Steen Estvad Petersen

 

Køb Realdanias årsskrift

Du kan købe vores årsskrifter hos boghandlen i Dansk Arkitektur Center.