x

Kulturproduktionscentret Godsbanen åbnet

Pressemeddelelse

30. marts 2012Den tidligere Godsbanegård, der er blevet omdannet til et kultur-produktionscenter for scenekunst, billedkunst og litteratur, blev i dag officielt åbnet.

I dag kunne rådmanden for Kultur og Borgerservice Marc Perera Christensen officielt åbne Godsbanen sammen med direktør i Realdania Hans Peter Svendler og kulturminister Uffe Elbæk.

”Det er en stor dag for Aarhus og hele regionen. Godsbanen er et kulturproduktionscenter med streg under produktion, og jeg har store forventninger til, hvad Godsbanen kommer til at levere af gentænkte kunst- og kulturproduktioner. Ikke mindst fordi Godsbanen spiller en central rolle i vores ansøgning om at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Marc Perera Christensen.

Den officielle del af åbningen tog udgangspunkt i en gammel byggetradition. De tre talere åbnede Godsbanen ved at slå et spiger gennem hullet i en jernbaneskinne og ned i en svelle, hvilket er praksis, når man åbner en ny banestrækning. Derefter kunne de tre talere bryde gennem et flere kvadratmeter stort papirbillede med motiver fra den gamle Godsbane, inden de kunne slå dørene op til Godsbanen anno 2012.

Realdania, der er partner med Aarhus Kommune i byfornyelses-projektet på Godsbanearealerne, er tilfredse med resultatet.

”Jeg synes, transformationen af Godsbanegården er super elegant. Der er balance mellem respekten for det historiske og ønsket om fornyelse og markering af de nye funktioner. Jeg tror, Godsbanen bliver et kulturelt lokomotiv for Aarhus og et lokomotiv for det nye byområde der med årene vil skyde op på de gamle godsbanearealer.” siger direktør i Realdania Hans Peter Svendler.

Også kulturministeren hæftede sig i sin tale ved det potentiale, det nye kraftcenter rummer og det lange seje træk, som processen har været.

”Tillykke Aarhus. I har grund til at være stolte. Her i byen er der en ånd, som får tingene til at ske, og Godsbanen er et resultat af den ånd,” siger kulturminister Uffe Elbæk.

En af de første opgaver for Godsbanen bliver at ansætte en leder, der kan bidrage til at skabe en vision for stedet og brande Godsbanen. Det forventes, at den ny leder er fundet ultimo april/primo maj.

Find baggrundsviden, fakta og fotos på godsbanen.dk

Pressemeddelelsen er udsendt af Aarhw.us Kommune.