x

Projektinfo

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Knud Blach Petersen

Knud Blach Petersen (1919-2008) blev uddannet tømrersvend og bygningskonstruktør, før han modtog undervisning på Kunstakademiets Arkitektskole og startede sin egen tegnestue i1951. Knud Blach Petersens tegnestue var i midten af 70’erne blandt Aarhus’ største.

Knud Blach Petersen er den aarhusianske arkitekt, der har bygget flest boliger, og som manden bag en lang række markante byggerier, der i dag står som urbane ikoner i Aarhus, fx Busgadehuset, Landmandsbanken og BP-Huset (nu Europahuset), har Blach Petersen spillet en afgørende rolle for Aarhus’ udvikling i det 20. århundrede. 

Alligevel er han ikke et kendt navn i den danske arkitekturverden, hvilket formentlig skyldes, at han også er arkitekten bag Gellerupplanen, og i takt med bebyggelsens voksende sociale problemer og stigmatisering blev tvunget i glemsel.

Galleri

{[{ printCounter($index) }]}

{[{ gallery.title }]}

Vis flere

Relaterede projekter Se alle projekter

Vis flere

Restaurering

Realdania By & Byg iværksætter i løbet af 2019 en gennemgribende restaurering, der skal sikre ejendommens arkitektoniske og kulturhistoriske værdier, herunder betonkonstruktionernes funktion og fremadrettede levetid.

Restaureringen skal sætte fokus på betonens kvaliteter som byggemateriale og give konkrete løsninger til renovering af beton. Betonrenoveringsløsningerne skal videreformidles, så de kan komme andre betonbygninger, som står med tilsvarende udfordringer, til gavn - nu eller i nær fremtid.

Et væld af ikke-bærende skillevægge fylder i dag det førhen åbne rum. Restaureringen omfatter desuden en genskabelse af det store kontorlandskab, der skal forstærke ejendommens autenticitet og oprindelige anvendelsesformål.

Ejendommen skal efter endt restaurering udlejes til administrative formål, der kan anvende og påskønne det genskabte storrumskontor. 
 

{{ title }}

{{ description }}