x

Folkemødet rykker ind i Allinges gamle bibliotek

Det er planen, at Foreningen Folkemødet får nyt hovedkvarter i hjertet af Folkemødets festivalplads. Sekretariatet for Folkemødet flytter nemlig i bygningen, der tidligere husede Allinges bibliotek. 

Den bevaringsværdige bygning er i gang med at blive sat nænsomt i stand. Sådan, at den kan give gode rammer for et moderne sekretariat og også bevare bygningens særlige arkitektur og interiør. Andre af byens foreninger kan også bruge det nye Folkemødehus til arrangementer året rundt.

Vi bidrager med knap fem millioner til projektet, som skal sikre restaurering af den smukke bygning i samklang med bibliotekets enestående arkitektur og interiør. Vi ønsker at skabe gode rammer for, at Folkemødet kan folde aktiviteter ud. Både under selve Folkemødet, men også resten af året - til glæde for både lokale og de mange gæster, som året rundt besøger Allinge. Samtidig vil vi gerne bidrage til, at en vigtig og central bygning i Allinge bliver bevaret og bliver tilført nyt liv. 

Klar til Folkemødet 2019

Foreningen Folkemødet beholder sit sekretariat i det gamle turistkontor i Kirkegade, mens biblioteks bygningen på Sverigesvej gennemgår den omfattende istandsættelse. Det forventes, at bygningen er klar til indflytning i foråret inden Folkemødet i 2019

En del af en større helhed

Det nye Folkemødehus bliver et af de første elementer af Helhedsplanen for Allinge som realiseres og huset skal fyldes med aktivitet året rundt og derved manifestere Allinge som Folkemødebyen - også udenfor de fire dage i juni.

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Nyheder Se alle nyheder

Vis flere