x

Dansk Arkitektur Center (DAC) modtog 1,5 mio. kr. i støtte fra Realdania til en ny udstillingstrilogi, DAC | RE-THINK, for at sikre dansk byggeri og arkitektur en global fremtid.

Fra 1950´erne til starten af 1970´erne havde dansk arkitektur, design og byggeri en førende, æstetisk position i verden, men er siden blevet overhalet og trængt tilbage fra det internationale marked.

DAC´s udstillingstrilogi, DAC | RE-THINK, der også blev støttet af Nykredit, NCC, Carl Bro, Arkitema og Montana/DJOB, satte fokus på fremtiden for dansk byggeri og arkitektur. Dvs. på et sammenhængende univers, der spænder fra møbel- og produktdesign til byplanlægning. Trilogien forenede en udstillings-, formidlings- og erhvervsstrategi med det formål at udvikle en ny, global fremtid for dansk arkitektur, byggeri og design.

Trilogien skulle dermed medvirke til at øge og forbedre Danmarks internationale markedsposition samt at tydeliggøre arkitekturens kulturelle og økonomiske værdier til en bred befolkningsgruppe.

DAC | RE-THINK fokuserede i de tre udstillinger på hhv. nationen, virksomheden og tradition og fornyelse. Den første udstilling, ”Re-think Denmark – Too Perfect – Seven New Denmarks”, præsenterede den unikke danske designtradition samt syv konkrete bud på en radikalisering af Danmarks fremtidige potentiale indenfor design og arkitektur.

De syv bud blev udviklet af en ny generation af unge, danske arkitekter og designere, og desuden inviterede Dansk Arkitektur Center en af verdens mest indflydelsesrige designere Bruce Mau til at komme med en stærk udfordring af den danske design- og arkitekturtradition. Hans udfordring til vores tradition kom bl.a. til udtryk gennem udsagnet: I er alt for perfekte! Udstillingen blev i 2004 vist i København, Venedig (Arkitekturbiennalen) og Toronto.

Den anden udstilling, ”Re-think Business – Jump”, skulle demonstrere, hvordan danske virksomheder gentænker, omstiller og fornyer deres produktion, produkter, selvforståelse og identitet i et globalt perspektiv. Denne udstilling gennemførtes i efteråret 2005.

Tredje udstilling satte fokus på tradition og fornyelse i byggebranchen med specifik vægt på den igangværende nyindustrialisering i byggeriet. Denne udstilling vistes i foråret 2006.

Udover udstillingerne omfattede trilogien bl.a. internationale workshops, høringer, masterclasses, undervisnings-, forsknings- og brancheseminarer samt en undervisningstjeneste for børn og unge.

Projektfakta

  • Påbegyndt
  • 2004
  • Afsluttet/forventet afsluttet
  • 2006
  • Støttebeløb
  • 1.5 mio. kr.

Kontakt

  • Nyheder

{{ title }}

{{ description }}