De Røde Barakker

De Røde Barakker fungerer som et internationalt udstillingsmiljø, og hovedattraktionen er Gert Normanns dykkerfund fra 1. verdenskrig.
Omdrejningspunktet for udstillingen er fortællingen om verdens største søslag, Jyllandsslaget, som i 1916 kunne høres overalt i Thyborøn.

Tema

Et internationalt udstillingsmiljø

Vi har gennem projektet haft fokus på det markante kulturmiljø, som De Røde Barakker udgør. Vi har støttet projektet med henblik på at bevare, udvikle og aktivere kulturmiljøet. Omdannelsen til et internationalt udstillingsmiljø har betydet, at et af Thyborøns markante kulturmiljøer bliver en del af stedets identitet. Derudover falder projektet rigtig godt i tråd med vores strategi om at aktivere det store potentiale, som findes i den danske bygningsarv.

Barakkerne renoveres med respekt for deres oprindelige udtryk med bevaring af mange af de originale konstruktioner og detaljer ude og inde i bygningerne.

Udstilling om verdens største søslag

Hovedattraktionen i De Røde Barakker er erhvervsmanden Gert Normanns dykkerfund fra 1. verdenskrig, som han gennem en længere årrække selv har været med til at redde op fra havets bund.

Gert Normann siger om udstillingen ”Det er det eneste museum af sin art i Danmark, og det eneste museum som fortæller en ren international historie. Jyllandsslaget ligger på linje med invasionskysten i Normandiet og museet om flyangrebet på Pearl Harbor. Begge steder har enorme besøgstal hvert år, og ligesom vor kommende udstilling om Jyllandsslaget og mindeparken er det en historie, som aldrig forældes. Det store arbejde for os i de kommende år bliver at skabe det brand ude i verden, så museet med den internationale historie i Thyborøn bliver kendt World Wide. Med den rigtige markedsføring bliver det helt sikkert en international seværdighed, som vil trække besøgende fra mange lande, til glæde for hele Jylland.”

Projektfakta

  • Påbegyndt
  • 2014
  • Afsluttet/forventet afsluttet
  • 2015
  • Støttebeløb
  • 4.25 mio. kr.

Kontakt

Eske Møller Projektleder

  • Kort

  • Nyheder

  • Relaterede projekter

Kort

Kystcentervejen 1, 7680 Thyborøn

Relaterede projekter Se alle projekter

Godthaab Hammerværk

Den Blå Planet

Klokkemuseum - Støbeværksted

CLAY - Keramikmuseum Danmark

Økonomi

Økonomi

Projektet har i alt kostet 8.350.000 kr. Lemvig Kommune har bidraget med 3.100.000 kr, Gert Normann har ydet 1.000.000 kr. og vi har i Realdania valgt at støtte projektet med 4.250.000 kr.  Arbejdet blev påbegyndt i januar 2015 og bygningerne stod færdige i juni 2015.

 

{{ title }}

{{ description }}