x

Danske filantropiske fonde er værter, når 600 repræsentanter fra europæiske og amerikanske fonde kommer til København

Pressemeddelelse

30. maj 2013

Helsefonden, LEGO Fonden, Lundbeckfonden, Novo Nordisk Fonden, Realdania og VELUX Fondene er værter, når det europæiske fondsnetværk European Foundation Centre (EFC) samles i Bella Centeret i København til konference.

Konferencens hovedtema er ”Bæredygtige byer – fonde og vores urbane fremtid”. I dag lever mere end halvdelen af verdens befolkning i byer og det er forventningen, at mange flere vil komme til. Urbaniseringen skaber en række udfordringer, blandt andet når det kommer til at sikre bæredygtighed i byerne. Særligt indenfor social bæredygtighed, kan fondene være med til at finde løsninger. Blandt hovedtalerne på konferencen er EU-kommissær Connie Hedegaard, Executive Director Dr. Joan Clos fra UN-Habitat og Mark Kramer grundlægger og direktør for Foundation Strategy Group (FSG).

Konferencen, som finder sted fra den 30. maj – 1. juni 2013, danner samtidig rammerne for årets vigtigste netværksbegivenhed inden for den europæiske fondsverden. Det er her, der udveksles internationale erfaringer, best-practice og læring inden for feltet at drive fondsvirksomhed.

Mere om de danske fonde der er værter:

Helsefonden

LEGO fonden

Lundbeckfonden

Novo Nordisk Fonden

Realdania

VELUX fondene