x

Europaskolen i Carlsberg Byen

I efteråret 2018 åbner Europaskolen i Carlsberg Byen i Valby. Den nye folkeskole, som primært er for internationale børn, vil få plads til ca. 900 børn.

En Europaskole med plads til 900 elever er ved at blive opført i Carlsberg Byen. Skolen få en en central placering i hjertet af Carlsberg Byen. Projektet omfatter i alt 14.000 kvadratmeter fordelt på fem etager. Foruden undervisningslokaler vil byggeriet også omfatte fritidstilbud, idrætshal og udearealer.

Målet er at gøre København mere attraktiv for en bred målgruppe af internationale arbejdstagere – herunder mellemindkomstgrupper som ph.d. studerende, IT-programmører, ingeniører, arkitekter etc. – der traditionelt ikke har været i stand til at betale de relativt dyre, eksisterende internationale skoletilbud.

Skolen, der er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter, er nøje tilrettelagt i samspil med de eksisterende bygninger. Der er lagt vægt på, at bygningen skal foregå i et tæt samspil mellem ude og inde. Bygningen åbner sig op mod byen med udearealer i flere niveauer. 

Økonomi

Vi bidrager med 160 mio. kroner til byggeriet af den nye skole. Herudover bidrager Novo Nordisk Fonden, Nordea Fonden og Industriens Fond også til projektet med godt 140 mio. kroner. Københavns Kommune har afsat 150 mio. kroner til byggeriet.

Projektfakta

  • Kort

  • Nyheder

Kort

Ny Carlsberg Vej 91, 1760 København

{{ title }}

{{ description }}