Forsømte bygninger i danske byer

Kan man give et ansigtsløft til det offentlige rum ved at sætte et enkelt hus i stand? Det spørgsmål vil Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur og Realdania By & Byg i de kommende år forsøge at give svar på med et nyt eksempelprojekt.

I byer over hele landet er der mange fine og ofte historiske byrum. Mange er velbevarede og med til at stimulere detailhandel, turisme og bosætning. Men nogle steder kan der være behov for et lille løft. En enkelt bygninger er måske gennem årene forsømt, eller en bygning har et udtryk, som kunne passe bedre ind i sammenhængen. Denne udfordring er grundlaget for Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur og Realdania By & Bygs projekt ”Forsømte bygninger i danske byer”. 

Vi er fælles om bygningsarven 

I projektet vil Realdania By & Byg købe 1-3 ejendomme og ombygge dem, så de igen bidrager til det samlede byrum. Erfaringerne skal omsættes til et inspirationskatalog, der viser, hvordan små indgreb kan gøre en positiv forskel til gavn for byer og borgere over hele landet. 

120 forslag til forsømte huse

Der var mulighed for komme med forslag til bygninger frem til den 22. oktober 2017.
Mere end 120 forslag fra hele landet til bygninger, der trænger til en kærlig hånd, er kommet ind. 

Vi har ledt efter bygninger, der:

- Er væsentlige for byrummet eller gadeforløbet.
- Er beliggende i byer med omkring 4.000-50.000 indbyggere.
- Kan købes til en pris, der afspejler områdets markedspriser.

Hvad sker der nu?

Processen med at få udvalgt og købt de helt rigtige bygninger til projektet er nu i gang, og vi regner med at kunne offentliggøre de udvalgte huse ultimo 2017. Realdania By & Byg forventer at udvælge og gennemføre 1-3 projekter ud af de mange indsendte forslag.

Projektfakta

  • Påbegyndt
  • 2017
  • Afsluttet/forventet afsluttet
  • 2018
  • Galleri

  • Nyheder

{{ title }}

{{ description }}