Fra Vaskehus til Whiskyhus

Et gammelt og bevaringsværdigt vaskehus huser nu Danmarks mindste whiskydestilleri. Stedet er et demonstratorium for den rige ærøske lokalproduktion og skal være med til at booste lokalsamfundet.

Vaskehuset er et bevaringsværdigt stykke bygningskultur, som vil blive et stik i en stikkontakt på hovedprojektet 'Den Gamle Købmandsgaard': Et socialøkonomisk tempel, bygget op af frivillige.

Vaskehuset, som ligger i det Europa-Nostra prisbelønnede Ærøskøbing, er dog i akut forfald, og kræver derfor en totalrenovering.

Der opdeles i to sektioner hhv. et destilleri med kobberkedler, hvor whisky laves på ærøsk økologisk byg, og en lille informationscafé, hvor man kan sidde ved pejsen og få smagsprøver, se produktionen gennem en glasrude, og læse om whiskyproduktionen og ærøsk lokalproduktion.

Renoveringen består af nyt tag, isolering, og fjernelse af ustabilt indvendigt væg og loft. Det ene rum, Ærø Whisky Besøgscenter, vil primært blive pudset op. Det andet rum vil blive forberedt og udrustet til destilleri. Muren mellem rummene bliver opført i glas, så de besøgende kan se destilleriet.

Projektfakta

  • Påbegyndt
  • 2015
  • Støttebeløb
  • 700.000

Kontakt

{{ title }}

{{ description }}