x

Forstæderne, der blev skabt i 50´ernes byggeboom, og som skulle skabe hjem, arbejdspladser og vækst til alle, står i dag overfor en række udfordringer. Den rationelle opdeling af forstaden i områder til erhverv, handel og boliger er udfordret af nye samfundsmønstre og fællesskaber, samtidig med at boligerne står over for nye behov for klimatilpasning og energieffektivitet.

Realdania har udviklingen af forstæderne som et særligt indsatsområde over de kommende år. Festivalen skulle - på en engagerende og spændende måde - skabe bred debat om forstædernes historie – og fremtid.

Festivalen om 1950´erne løb af stablen fra den 7. – 23. september 2012 og bød på over 400 arrangementer omkring København og hovedstadsregionen. Festivalen havde fokus på fem temaer, hvor Realdania især har bidraget til forstadstemaet ”Gule mursten og desperate husmøder – forstæder og familieliv”.

Her kunne man opleve årtiets idealbyer og ikoniske arkitektur på en lang række særåbninger og forstadssafarier, samt deltage i debatter og foredrag der tager temperaturen på forstædernes fremtid.

  • Samlet projektøkonomi 852.000 kr.

    Søttebeløb fra Realdania 418.000 kr.

  • Den erhvervsdrivende fond "Golden Days".

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}