x

Gennem de sidste 250 år er det kun få udenlandske arkitekter, der har bygget i Danmark. De seneste år er situationen imidlertid ændret markant, og i dag pågår en lang række store arkitekturprojekter tegnet af store internationale stjernearkitekter. Dansk Arkitektur Centers udstilling ”Grænseløs Arkitektur – Stjernearkitekter tegner Danmark” sætter fokus på udviklingen og dermed på globalisering af fremtidens danske arkitektur.

Udstillingen omfatter både en introduktion til den udenlandske påvirkning af den arkitektoniske udvikling i Danmark gennem de sidste 250 år og en gennemgang af en række aktuelle projekter i Danmark tegnet af udenlandske arkitekter.

Projekterne omfatter bl.a. den engelske arkitekt Sir Norman Fosters elefanthus i Zoo, den franske arkitekt Jean Nouvels koncertsal i DR-byen i Ørestaden, den irakiske arkitekt Zaha Hadids tilbygning til kunstmuseet Ordrupgaard, Daniel Libeskinds Dansk Jødisk Museum samt den hollandske tegnestue Coop Himmelb(l)aus Musikkens Hus i Nordjylland.

Udstillingen vises på Dansk Arkitektur Center i sommeren 2004.

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Nyheder Se alle nyheder

Vis flere