x

Nu tages første skridt mod bedre forhold for Livøs besøgende

Pressemeddelelse

19. marts 2013

Som et led i projektet ’Grøn Livø – Naturens stillekupe’, gennemføres en renovering af den bevaringsværdige bygning ’Nonnebo’, så den fremover kan fungere som overnatningsmulighed for øens besøgende. Projektet gennemføres af Naturstyrelsen Himmerland med støtte fra Realdania.

Livø ligger som en naturskøn perle i Limfjorden og med kun ni faste beboere og ingen biltrafik udgør den det perfekte sted for en oplevelse væk fra hverdagens stress og jag. Besøgstallet på Livø er dog de senere år dalende, derfor har Realdania og Miljøstyrelsen i samarbejde med Naturstyrelsen Himmerland, udarbejdet en helhedsplan, der gennem øget oplevelsesturisme og et bæredygtigt energiforbrug skal sikre indtægtskilder, så den faste ø-befolkning kan blive der og drage nytte af de ressourcer øen kan tilbyde. 

Istandsættelsen af den gamle funktionærbolig ’Nonnebo’ foretages med henblik på at demonstrere forretningskonceptet i projektet ’Grøn Livø’, som bygger på en nytænkning af øens eksisterende kvaliteter, med særlig fokus på flere aktiviteter og bedre overnatningsmuligheder for øens gæster. 

Bygningen fra 1940 har høj bevaringsværdig og er en væsentlig del af Livøs kulturmiljø, som er en unik pendant til øens rige og varierede natur. Nonnebo indrettes med fire ferielejligheder og får samtidig nye energiforbedrede vinduer, så huset kan bebos hele året rundt. Moderniseringen tager udgangspunkt i de eksisterende arkitektoniske og kulturhistoriske værdier, som huset rummer. 

Tanken er, at huset kan fungere som feriested for familier i højsæsonen og som afstressende og inspirerende naturrefugium for kunstnere og andre i yderperioderne. Øen udvider, gennem grundig opgradering af overnatningstilbud, sin målgruppe og ikke mindst bliver det mere attraktivt også at besøge øen uden for højsæsonen.