x

Fem teams udvalgt til konkurrence om nyt hospice

Pressemeddelelse

2. juni 2008

Prækvalifikationen til Hospice Filadelfia er afsluttet. Tilbage står fem teams, der nu skal deltage i totalentreprisekonkurrencen og udarbejde deres bud på Hospice Filadelfia. Hospice Filadelfia bliver opført efter principperne i modelprogrammet “Program for Det Gode Hospice i Danmark”.

De fem udvalgte teams er:  

  • Entreprenør: Lars Mouritsen A/S, arkitekt: Mangor & Nagel A/S og Arkos Arkitekter MAA, ingeniør: Dines Jørgensen & Co. A/S
    Entreprenør: Hansen og Andersen A/S, arkitekt: Vilhelm Lauritzen A/S og Årstiderne Arkitekter, ingeniør: Søren Jensen
  • Entreprenør: B. Nygaard Sørensen A/S, arkitekt: KHR arkitekter A/S, ingeniør: Oluf Jørgensen A/S
  • Entreprenør: Jönsson A/S, arkitekt: Cubo arkitekter, ingeniør: Grontmij I Carl Bro
  • Entreprenør: C.C. Constractor A/S, arkitekt: Arkitektfirmaet C.F. Møller A/S, ingeniør: COWI A/S

Hospice Filadelfia ligger i Dianalund, tæt ved Sorø på Sjælland. Hospicet skal opføres i tilknytning til Filadelfia, en selvejende institution, der arbejder med løsninger inden for sundheds- og socialsektoren. Filadelfia har stillet et smukt område til rådighed for Hospice Filadelfia. Hospice Filadelfia har især fokus på at optimere samspillet med Filadelfia og på at få en terapihave til gavn for først og fremmest patienterne, de ansatte og de pårørende. Terapihaven vil blive udarbejdet med inspiration fra de anbefalinger, som netop er offentliggjort i Konceptmodel Terapihaven Nacardia.

Flemming Christensen, direktør Filadelfia, siger: ”Der har været mange gode bud. Nu venter en spændende konkurrence om at tegne og bygge et både indholdsmæssigt og arkitektonisk nytænkende hospice, der føjer nye facetter til programmet: Det Gode Hospice. Vi glæder os over, at vi nu er nået så langt og til i september at kunne offentliggøre vinderprojektet”.

Projektleder Marianne Kofoed, projektleder Realdania, siger: “Det er vores ønske at sætte fokus på, hvor vigtigt det er, at de gode intentioner bag hospice-filosofien smelter sammen med udformningen af de konkrete fysiske rammer. Etableringen af Hospice Filadelfia bliver fra Realdanias side betragtet som et demonstrationsprojekt og markerer sammen med to andre hospicer den anden generation af nye hospicer - Hospice Djursland udgjorde den første”. 

Resultatet af konkurrencen forventes offentliggjort i løbet af september.

Realdania har afsat 8 mio. kr. til udviklingen af Hospice Filadelfia.

Yderligere oplysninger:
Marianne Kofoed, projektleder Realdania, tlf.: 32 88 52 11
Flemming Christensen, direktør Filadelfia, tlf.: 61 55 78 30