x

Første spadestik på det første boligbyggeri i Køge Kyst

Pressemeddelelse

1. marts 2016

Arkitektgruppen og Køge Kyst er nu klar til at sætte gang i det allerførste byggeri på Søndre Havn i Køge – boligkarréen Strandengen.

Tirsdag den 8. marts markerer Arkitektgruppen og Køge Kyst en milepæl i udviklingen af den nye bydel i Køge, når byggeriet af ”Strandengen” går i gang. Arkitektgruppens boligprojekt bliver det allerførste byggeri på Søndre Havn, som over de næste tyve år kommer til at huse op imod 4.000 nye køgensere.

- Det er utroligt glædeligt, at de første boliger på Søndre Havn nu skyder op. Det bliver et spændende byggeri i et helt fantastisk boligområde, og det er ikke så sært, at mange allerede har sikret sig en lejlighed her på Køges første parket. Strandengen er med til at sætte godt skub i udviklingen og skabe endnu mere liv i dette dejlige område, siger Flemming Christensen, borgmester i Køge Kommune.

Boligkarréen Strandengen får 43 ejerlejligheden, hvoraf de fleste har udsigt til vandet og den naturskønne strandeng – og byggeriet foregår henover det næste års tid.

- Vi er rigtig glade for nu at kunne gå i gang med byggeriet af det første af vores to boligprojekter her på Søndre Havn – og vi glæder os rigtig meget til, at Strandengen står færdig og vi kan tage imod de første beboere, siger Tony Christrup, Udviklingsdirektør i Arkitektgruppen.

Varieret og mangfoldigt byområde
Det nye boligbyggeri bliver en del af et meget varieret byområde, som udvikles i tæt sammenhæng med den omgivende natur og den øvrige by.

- Udviklingen af Søndre Havn handler om at skabe et levende boligområde med en mangfoldighed af boliger, erhverv, kulturtilbud og rekreative arealer – og her spiller boligerne og de nye beboere selvfølgelig en helt afgørende rolle i at realisere visionen. Arkitektgruppens byggeri er en meget lovende begyndelse på udviklingen hernede, som vi glæder os til at følge, siger Jes Møller.

Arkitektgruppen satte Strandengens boliger til salg i juni måned, og der er nu kun seks ud af de i alt 43 lejligheder tilbage. Bebyggelsen er tegnet af tegnestuen vandkunsten, som i samarbejde med Arkitektgruppen og på baggrund af Køge Kysts udviklingsplan har udarbejdet et projekt for Strandengen. Lejlighederne, som har skønne udearealer og fantastisk udsigt over strand og eng, vil stå klar til indflytning i april 2017.

Engkant og almindinger
Sideløbende med byggeriet fortsætter Køge Kyst byggemodningen af den sydlige del af Søndre Havn. Foruden klargøring af selve byggefelterne i området anlægger Køge Kyst her de første grønne friarealer, "almindingerne", og en hævet engkant, der skal fungere som forbindelse for fodgængere og cyklister og som klimasikring mod kommende havvandsstigninger.

Læs mere om Køge Kyst - og om Strandengen på www.strandengen.nu.