x

Rift om at få lov til at skabe ny museumsbygning på godset Fuglsang

Pressemeddelelse

18. november 2004

Følgende pressemeddelelse er udsendt på vegne af Bygningsfonden: Seks deltagere i forårets arkitektkonkurrence om et nyt Storstrøms Kunstmuseum Fire danske totalrådgivningsgrupper og to fremtrædende udenlandske arkitektfirmaer deltager i arkitektkonkurrencen om den nye museumsbygning, der skal opføres til Storstrøms Kunstmuseum på det lollandske gods Fuglsang mellem Nykøbing Falster og Nysted.

Untitled Document

Interessen for at deltage i arkitektkonkurrencen har været stor. Ti gange så mange firmaer, både danske og udenlandske, har i løbet af september og oktober markeret, at de gerne ville deltage. Arkitektkonkurrencen udskrives omkring årsskiftet og resultatet kendes i løbet af foråret 2005.

De fire  danske arkitektfirmaer og deres rådgiverteams, der netop nu er blevet prækvalificeret til konkurrencen, er:

  • Lundgaard & Tranberg med Oluf Jørgensen A/S
  • Exner Tegnestue med Ingeniørfirmaet Hundsbæk og Henriksen A/S og
  • Landskabsarkitekt Preben Skaarup Vilhelm Lauritsen Arkitekter A/S med Niras og Sven-Ingvar Andersson landskabsarkitekt ApS
  • Fogh & Følner Arkitektfirma A/S med Dominia A/S Rådgivende Ingeniører og Schul og Co. Landskabsarkitekter

Projektets styregruppe har desuden forhåndsudpeget to fremtrædende arkitektfirmaer fra henholdsvis England og Schweiz til at deltage i konkurrencen:

  • Tony Fretton Architects (London)
  • Gigon / Guyer, Dipl. Architekten (Zürich)

De udenlandske arkitekter har endnu ikke udpeget deres rådgivere.

Forhenværende generaldirektør Hans Jørgen Jensen er formand for Bygningsfonden, der står for byggeriet. Han oplyser, at der er givet tilsagn om i alt 82 millioner kroner til den nye udstillingsbygning for Storstrøms Kunstmuseum. Udover 50 millioner kroner fra Fonden Realdania er der tilsagn om støtte fra Storstrøms Amt, kommuner på Lolland og Falster samt Den Europæiske Regionalfond.

Det Classenske Fideicommis, som ejer godset Fuglsang, stiller vederlagsfrit grunden til rådighed for den kommende udstillingsbygning. Byggeriet af det nye kunstmuseum er et led i en samlet vision om et kulturcenter på godset Fuglsang.

Yderligere oplysninger 
Formand for Bygningsfonden, 
Hans Jørgen Jensen, fhv. generaldirektør 
Tlf.: 45 85 23 07

Storstrøms Kunstmuseum 
Anne Højer Petersen, museumsleder 
Tlf.: 54 78 14 14

Bygherrerådgiver 
Kirsten Brandt Feldthus eller Søren Ditlevsen, Bascon A/S 
Tlf.: 39 75 70 00