x

Fabrikken forbliver samlingspunkt

Teglværket blev anlagt i 1853 og havde i sin storhedstid over 300 ansatte. Efter nogle økonomisk trængte år overtog kunstneren Bjørn Wiinblad i 1977 fabrikken, som de næste ti år primært producerede Wiinblad-design. Herefter lå teglværket tomt i 25 år, til en flok ihærdige unge mennesker fik øje på dets potentiale, historie og betydning for området.

Visionen var at genetablere fabrikken som samlingspunkt for Knabstrup og omegn gennem kulturelle aktiviteter. Det var vigtigt for foreningen, at omdannelsen af de historiske bygninger foregik nænsomt i respekt for bygningsværket og miljøet. Derfor har der været fokus på genbrugsmaterialer og økologi i byggeprocessen.

Multisal til kunstneriske udfoldelser

Makvärket har bygget en multisal i teglværkets bygninger. Multisalen giver bedre fysiske rammer for foreningens kunstneriske udfoldelse, hvor bl.a. dans og teater har set dagens lys. Derudover er der blevet etableret et fællesrum i fabrikkens gamle kantine, der også bruges som biograf. Foreningen inviterer jævnligt lokalsamfundet og andre interesserede indenfor til nycirkus, artisteri og anden kreativ udfoldelse.

Byggeriets ildsjæle

Projektet er støttet gennem kampagnen Byggeriets ildsjæle, der havde til formål at sætte et ekstraordinært fokus på de ildsjæle, der dagligt lækker tusindvis af timer i frivilligt arbejde i det byggede miljø.

Kampagnen Byggeriets ildsjæle