Arealerne omkring MarselisborgCentret i Aarhus får et nyt og bedre liv. Projektet bliver verdens første bypark, der både håndterer overskydende regnvand og inviterer borgerne til sundhedsfremmende samvær.

Området omkring MarselisborgCentret skal omdannes til en offentlig bypark for både MarselisborgCentrets brugere (mennesker i rehabilitering) og aarhusianerne i al almindelighed. Området skal samtidig gøre byen mere robust over for fremtidens skybryd. 

Åbent for alle - altid

I den nye bypark skal alle kunne mødes og nyde de grønne omgivelser og lege, motionere og træne kroppen på forskellig vis, uanset om man har en funktionsnedsættelse  eller ej. Området skal være indbydende og åbent hele året og døgnet rundt, og det vil bestå af både åbne og overdækkede arealer. 

Samtidig skal området designes til at kunne håndtere store regnmængder fra skybrud – noget, som med klimaforandringerne er en stadig større udfordring for byerne. Parken kommer dermed til at udgøre en helt ny og unik kombination af rehabilitering og klimatilpasning, og det færdige projekt skal fremstå som et udstillingsvindue og være til inspiration for andre.  

Flere partnere

Realdania har givet tilsagn om 15 mio. kroner til at realisere SPARK-projektet, som det hedder. Det står for Sunde Park Aktiviteter, Rehabilitering og Klima. Projektet er et samarbejde mellem MarselisborgCentret, dets ejere (Region Midtjylland og Aarhus Kommune), Aarhus Vand samt Realdania. 

”SPARK-projektet bliver en nyskabende kombination af klimatilpasning og rehabilitering, der vil kunne komme alle til gode. Vi glæder os til samarbejdet om dette spændende projekt, der skal gennemføres med høj kvalitet i en historisk del af byen omkring det gamle hospital,” siger projektleder i Realdania, Gustav Z. Brade. 

Region Midtjylland, Aarhus Kommune, Aarhus Vand og MarselisborgCentret investerer samlet 20 mio. kroner i projektet, der således har en samlet budgetramme på 35 mio. kroner.

Projektfakta

Kontakt

Gustav Zilstorff Brade Projektleder

  • Nyheder

  • Relaterede projekter

  • Kort

Relaterede projekter Se alle projekter

Rum og Trivsel

Vandhalla

Ilulissat Isfjordscenter

Molehovedet i Assens

Kort

P. P. Ørums Gade 11, 8000 Aarhus C

{{ title }}

{{ description }}