x

Første spadestik til anlæg af Multiparken

Pressemeddelelse

13. september 2010

Onsdag den 15. september 2010 bliver det første spadestik taget til anlægget af Multiparken i Helsingør.

”Det er med stor fornøjelse, at Helsingør Kommune kan invitere til startskuddet for anlæg af Multiparken. Jeg glæder mig rigtig meget over, at dette spændende projekt, som hele byrådet står bag, nu realiseres,” udtaler borgmester Johannes Hecht-Nielsen.

Efter 1. spadestik er der kick-off arrangement ved Villa Fem. Eftermiddagen byder blandt andet på musik, gennemgang af projektet ved de 3 initiativtagere klublederne Leise Theilgaard og Tommy Hansen Widricksen samt Henrik Villadsen Nielsen, Dark Blue Board Shop, samt lidt at spise og drikke.

Ud over Helsingør Kommune, har Realdania med 4,8 mio. kr. og Lokale- og Anlægsfonden med 4 mio. kr. bidraget til, at projektet nu kan føres ud i livet.

”Vi har været med til at udvikle og støtte Multiparken, fordi projektet rummer en enestående spændvidde. Det bliver en idrætslegeplads, der har noget at tilbyde alle og vil blive et levende samlingspunkt for Helsingør og resten af Nordsjælland og hovedstadsområdet,” siger Torben Frølich, direktør i Lokale- og Anlægsfonden.

Direktør i Realdania, Hans Peter Svendler siger om projektet: ”Multiparken vil helt sikkert kunne bidrage positivt til den sociale integration og mere bevægelse og sundhed i Helsingør. Det bliver en park, som vil appellere til en meget bred brugerskare. Det ser vi som en stor styrke ved projektet.”

Multiparken er designet af Markus Wassberg og Ebbe Lykke i samarbejde med førende skatere og parkour-entusiaster. De to designere er fortsat med på sidelinjen i forbindelse med udførelsen, som varetages af NCC Construction Danmark A/S i totalentreprise.

Den komplekse sammensætning af materialer og overflader stiller store krav til totalentreprenøren og dennes samarbejdspartnere. Den særlige krumme udformning af skateboard bowlen skal udføres i samarbejde med NCC’s udenlandske samarbejdspartnere, der har stor erfaring fra lignende projekter rundt omkring i verden, og som samtidig er entusiastiske skatere.

Anlægget indrettes med en række forskellige faciliteter til uorganiserede udendørs sportsaktiviteter, leg og bevægelse, så der er noget for alle generationer fx fra det almene boligområde.

Når anlægget står færdigt til foråret, vil det byde på et omfattende skateranlæg og et parkouranlæg, som kan bruges af både begyndere og mere professionelle udøvere. Derudover indrettes der en overdækket boldbane, der kan anvendes til fodbold, rulleskøjtehockey og basketball. Om vinteren vil banen blive omdannet til skøjteløb. Derudover bliver der i parken en overdækket scene, som kan bruges til koncerter og streetfestivaler. Endelig bliver der en spændende designet brugerbygning, med toiletter og personalefunktioner, herunder udlejning af skøjter om vinteren. Brugerbygningen indgår i øvrigt som et parkourelement.

Der indrettes også en legeplads, blandt andet med bevægelsesfaciliteter for mindre børn, der således får mulighed for at optræne færdigheder, så de senere kan benytte de mere avancerede faciliteter. Alt dette indrammes af grønne områder med borde, bænke og grillplads, hvor alle generationer kan mødes til hygge og samvær.

Pressemeddelelsen er udsendt af Helsingør Kommune.