x

Ny vidensbydel på vej i København

Pressemeddelelse

11. september 2009

Københavns Universitets Nørre Campus skal i fremtiden være en bydel for højteknologisk forskning og vidensudveksling mellem universitet, virksomheder, beboere og besøgende. Området - der er nabo til Rigshospitalet og Fælledparken - er hjemsted for sundhedsvidenskabelig, farmaceutisk og naturvidenskabelig forskning og uddannelse. Derfor vil sundhed og viden være omdrejningspunkt for udviklingen af bydelen

Internationalt format

Bag udviklingen af den nye vidensbydel står Københavns Kommune, Videnskabsministeriet, Realdania og Københavns Universitet.
 
- De kommende år skal vi udvikle en visionsplan for en vidensbydel med internationalt format på Nørre Campus. Væksten i universitetets forskning inden for sundhed og naturvidenskab giver hidtil usete muligheder for at tiltrække investeringer og skabe synergi mellem vidensinstitutioner og virksomheder i området, siger rektor for Københavns Universitet Ralf Hemmingsen, der er formand for projektets styregruppe.
 
Ud over viden skal bydelen rumme parker og rekreative byrum og tilbyde nye sundheds- og idrætstilbud, kulturelle oplevelser og bæredygtige boligområder.

Følg udviklingen af bydelen

Planerne vil blive til i dialog med brugere og borgere. I januar 2010 bliver der søsat en international idékonkurrence, der skal give kreative bud på, hvordan videns- og oplevelsesøkonomi kan understøtte hinanden i Nørre Campus. Vinderforslagene kåres i juni og bliver udstillet, så interesserede kan følge med i projektet.
 
Få mere at vide om udviklingen af Vidensbydel Nørre Campus på campus.ku.dk/vidensbydel, hvor projektets samarbejdspartnere fortæller mere om visionerne bag projektet.
 

Kontakt

Projektleder Thomas Møller Kristensen, Campus Plan & Byg, Københavns Universitet, tmkr@adm.ku.dk, 35 32 26 01
Kommunikationsmedarbejder Anna Høxbro Bak, bak@adm.ku.dk, 22 64 03 55
  
Videnskabsminister Helge Sander:
”Arkitektur og fysisk planlægning skal bruges strategisk til at udvikle vores universiteter, og det vil vi gøre her på Nørre Campus. Videnskabsministeriet har netop udgivet en bog om hvordan internationale campusområder udvikler sig, og de erfaringer vil vi bringe i spil. Projektet vil være til glæde for både studerende og ansatte på universitet, men også for dansk erhvervsliv og borgere i byen. Vi vil sikre at innovations- og vidensvirksomheder kan bo tæt på universiteterne. Det er noget man har rigtig gode erfaringer med fra de største universiteter f.eks. i USA.”
 
For yderligere oplysninger fra Videnskabsminister Helge Sander, kontakt pressemedarbejder Charlotte Holst, chh@vtu.dk, 72 26 55 84
 
Overborgmester Ritt Bjerregaard:
"Hvis vi skal have flere børn og unge til at interessere sig for naturvidenskab i skolerne, er det vigtigt med stærke og attraktive universitetsmiljøer, der også arbejder og spiller sammen med deres nære byomgivelser. Det vil Nørre Campus, og derfor tror jeg, at den på sigt vil bidrage til at øge fagligheden og interessen for naturvidenskab i vores skoler. Herudover kommer Nørre Campus til at være en ny type bydel i København – det glæder jeg mig til at se vokse frem."
 
For yderligere kommentarer fra overborgmester Ritt Bjerregaard, kontakt pressekonsulent Mette Margrethe Elf, mme@okf.kk.dk, 28 80 01 19.
 
Direktør Hans Peter Svendler, Realdania:
”Vi står foran at skulle udvikle et af landets vigtigste og mest centralt placerede byområder, når det kommer til forsknings-, uddannelses- og vidensinstitutioner. Med en god plan i hånden kan vi skabe et område i København, hvor mange forskellige mennesker kan mødes – på tværs af alder og baggrund - i et spændende vidensmiljø. Projektet vil vise, hvordan man gennem planlægning kan transformere monofunktionelle byområder til mangfoldige og aktive steder i byen.”
 
For yderligere oplysninger fra Realdania, kontakt direktør Hans Peter Svendler,
70 11 66 66