x

Porten til Ikast - Multihuset Hjertet

Den internationale skole i Ikast-Brande Kommune udvides med både nye hal-, multifunktions- og undervisningsfaciliteter og understøtter samtidig udviklingen af området.

En vision om udvikling

I 2010 gik Ikast-Brande Kommune i tænkeboks. De havde et ønske om at samle og udvikle den private og kommunale socialøkonomiske indsats ved Vestergade i Ikast. Det var i den forbindelse, at de fik ideen om at skabe et sted, som kunne generere synergi og samspil mellem institutioner, projekter, foreninger og selvorganiserede brugere i hele kommunen – et multihus. Det var dog svært at skaffe de nødvendige midler til realiseringen af projektet.

Multihuset skulle realiseres

I 2015 meldte International School Ikast-Brande sig på banen med et ønske om at blive en del af multihuset. International School Ikast-Brande ønskede flere lokaler. Kommunen ønskede en multisal med sports-/dansegulv til bevægelse, drama og musik. Butik og torv, hvor der kunne sælges varer fra de socialøkonomiske virksomheder. Café, foyer og udstillingsplads samt administration. Fleksible rum til møder, undervisning og uddannelse, refleksions- og stillerum til fordybelse, meditation og individuelle religiøse ceremonier. Og ikke mindst et grønt aktivitetsbånd omkring huset, der skulle give mulighed for fællesskab, motion og leg for forskellige brugere. Og i 2016 søgte Ikast-Brande Kommune midler fra os. 

Multihuset Hjertet

Den 1. maj 2018 blev dørene til det knap 4000 m2 multihus Hjertet slået op, og skolebørn fra den internationale skole og foreninger har nu adgang til de nye faciliteter. Derudover er enkelte socialøkonomiske arbejdspladser også klar til at flytte ind. Multihuset Hjertet åbner op for masser af muligheder for borgere, foreninger og erhvervsliv. Og der er oplevelser og bevægelse både ude og inde.

Projektfakta

  • Nyheder

  • Kort

  • Galleri

Kort

Bøgildvej 2

7430 Ikast

Galleri

Renderinger

{{ title }}

{{ description }}