x

Sydøstdanmarks kræftramte får ny kræftrådgivning ved Næstved Sygehus

Pressemeddelelse

9. marts 2012

Ro, lys og grønne gårde præger den nye kræftrådgivning, som Kræftens Bekæmpelse og Realdania opfører i Næstved. Vinderen af konkurrencen om at bygge det nye Livsrum blev afsløret fredag d. 9 marts kl. 10.00, og den nye rådgivning skal opføres af entreprenørfirmaet Hoffmann A/S i samarbejde med arkitektfirmaet EFFEKT og ingeniørfirmaet Lyngkilde.

test

– Det hus, vi bygger, vil føles hjemligt og rart og give rum til alle former for liv. Rådgivningen kommer til at ligge ganske tæt på hospitalet. Det vil gøre det nemt for kræftpatienter og pårørende at komme forbi til en kop kaffe og måske en snak mellem behandlingerne, hvor de kan de hilse på de frivillige, tale med vores professionelle rådgivere og deltage i aktiviteter, siger Leif Vestergaard Pedersen, administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse

Den nye kræftrådgivning kommer til at ligge på en grund mellem Herlufsvænge og Ringgaden ganske tæt på Næstved Hospitals kræftafdeling. Selv om kræftrådgivningen bliver nabo til en trafikeret vej, vil huset indadtil byde på ro, lys og grønne gårdarealer. Det er specielt for denne bygning, at den har store vinduesnicher ind mod gårdene, der kan fungere som siddepladser. På den måde skaber den nye kræftrådgivning både rum for samvær med andre i fællesarealerne og mulighed eftertanke i en rolig krog.

– De tre forslag, der kom frem i konkurrencen var alle rigtig gode og meget forskellige. De afspejler et stort engagement i opgaven, og de forsøger på hver deres måde at tolke visionen om en åben rådgivning, som også arkitektonisk kan give den bedst mulige støtte i en meget svær situation i livet, siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania. – Vinderprojektet har i særdeleshed et meget overbevisende bud på hvordan en rådgivning kan indrettes, og vi ser frem til at se det færdige hus.

Den nye kræftrådgivning består af syv sammenhængende huse, og en varierende taghøjde og leg med materialerne betyder, at bygningen får sit helt eget arkitektoniske præg, der tydeligt adskiller det fra de omgivende hospitalsbygninger. Med placeringen af kræftrådgivningen tæt på hospitalets kræftafdeling er der lagt op til et tættere samarbejde mellem hospitalspersonalet og Kræftens Bekæmpelse. Det kan være med til at sikre kræftpatienter fra Sydsjælland og Sydhavsøerne endnu bedre behandlings- og rehabiliteringsforløb.

Det første spadestik i byggeriet vil efter planen blive taget i august. Allerede i foråret 2013 forventer Kræftens Bekæmpelses ansatte og mange frivillige i Næstved at kunne byde kræftpatienter og pårørende velkommen i den nye kræftrådgivning.

Mere information om projektet findes på og www.livsrum.dk.