x

Første spadestik til Kerteminde Renæssancehavn

Pressemeddelelse

14. marts 2013

Nu går arbejdet med at anlægge Kerteminde Renæssancehavn i gang. Målet er at styrke bylivet og skabe et vartegn for Kerteminde i det historiske havneområde.

test

Kerteminde Kommune og Realdania har i dag afholdt første spadestik for byggeriet af Kerteminde Renæssancehavn. Arrangementet foregik fra kl. 14 på Paludan Müllers Plads. Borgmester Sonja Rasmussen tog med glæde det første spadestik til byggeriet.

- Det er med stor fornøjelse, at Kerteminde Kommune har fyret startskuddet af for anlæggelsen af Renæssancehavnen. At igangsætningen af byggeriet sker få måneder forinden Regentparret besøger Kerteminde, i forbindelse med Regentparrets sommertogt med Kongeskibet Dannebrog, er ekstra glædeligt, udtaler Borgmester Sonja Rasmussen.

Det er et team bestående af M. J. Eriksson A/S, Peter Søndergaard, Orbicon og Schønherr, der har tegnet det vinderprojekt, som nu er gået i jorden. Realdania og Kerteminde Kommune står i fællesskab for finansieringen af projektet.

”Med Kerteminde Renæssancehavn vil sammenhængen mellem byen og vandet blive genskabt. Der vil komme nye opholdssteder og en promenade der binder det hele sammen. Jeg glæder mig meget til at opleve livet i Kertemindes nye byrum,” siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania.

Stor interesse for bådpladser
Interessen for de 40 bådpladser, som der bliver plads til med etablering af Renæssancehavnen, er ikke til at tage fejl af. 32 bådejere har allerede skriftligt tilkendegivet, at de ønsker en plads i den nye Renæssancehavn, som står færdigt som planlagt ved udgangen af 2013.

Læs mere om projektet.