x

Sammen med PensionDanmark udvikler vi 30 boliger målrettet gruppen 50+ i naturskønne Kildebjerg Ry ved Skanderborg.

Boligerne bliver bæredygtighedscertificeret og de første af deres karakter i området. Samtidig klargøres grunden til 60 yderligere boliger, der efterfølgende kan opføres som eksempelvis seniorboliger eller flergenerationsboliger alt efter efterspørgsel. 

Bofællesskabet udvikles som led i vores indsats ’Rum og fællesskaber for ældre’. Indsatsen bygger på undersøgelser, som viser, at det at bo sammen med andre, kan øge livskvaliteten og modvirke ensomhed hos ældre. 

De naturskønne omgivelser skaber gode vilkår for en aktiv seniortilværelse. Der er blandt andet direkte adgang til golfbane med 27 huller, sansepark, ridestier, kort vej til centrum af Ry og overkommelig transporttid til både job og oplevelser i Aarhus, Silkeborg eller Skanderborg.

Første spadestik bliver efter planen taget i foråret 2019, så de 30 boliger kan blive bæredygtighedscertificeret med karakteren DGNB Guld og være klar til indflytning i sommeren 2020.  

Både lokale borgere og medlemmer af PensionDanmark vil inden da blive inviteret til at bidrage med ønsker for at sikre, at boligerne og deres store fællesområder lever op til beboernes forventninger. 

Om byggeriet

Beliggenhed: Kildebjerg Ry, Skanderborg Kommune
Forventet pris: ca. 60 mio. kr. for seniorboligerne
Areal: De første 30 boliger forventes at udgøre ca. 3.000 m2  boliger. Projektet rummer potentielt ca. 9.200 m2 boliger, svarende til ca. 90 rækkehuse. 
Forventet indflytning i de 30 seniorboliger: Medio 2020 
Forventet bæredygtighedscertificering: DGNB i kategorien Guld
Området: Udviklet siden år 2000 og er et nybyggerområde med børnefamilier og fokus på golf og natur.

Der er etableret børnehave, parkering i terræn, en 27-hullers golfbane og en spændende sansepark.
Kort afstand til centrum af Ry og togforbindelser til Silkeborg og Aarhus (via Skanderborg).