x

Indeklima hitter på Facebook

Pressemeddelelse

19. april 2017

En lille video på Facebook med Peter Lund Madsen om indeklima på skoler og børneværelser resulterede i over en kvart million visninger og 1500 delinger. Folk interesserer sig for børns indeklima derude – og det giver os mod på at fortsætte vores arbejde for det gode indeklima i børnehøjde.

”Det er ikke uden grund, at vi siger, at hjernen skal have frisk luft!” siger hjerneforsker Peter Lund Madsen i videoen, som vi delte på Facebook i marts måned.

Videoen er mildt sagt primitiv, og der er ikke kælet om hverken detaljer eller klipning – til gengæld får Peter formuleret budskabet helt skarpt, og det er måske dét, der har fanget folks interesse.

”Vi ved ikke helt, hvad der har virket - i hvert fald er vi glade for, at folk interesserer sig for indeklimaet i skolerne og på børneværelserne, ligesom vi gør her i Realdania”, siger projektleder Lene Wiell Nordberg.

Peter Lund Madsens udsagn passer godt sammen med konklusionerne fra DTUs nylige undersøgelse, som viser, at indeklimaet har det rigtig skidt i folkeskolen. Og endnu bedre med undersøgelsen fra Alexandra Instituttet, som viser, at selv små ændringer i udluftningsadfærden kan forbedre indeklimaet væsentligt.

Du kan læse mere om undersøgelsen og downloade rapporterne ved at klikke på nedenstående boks.

Kontakt

Karen Liberoth
Projektleder
Realdania
M: 51 52 68 46
E: kli@realdania.dk