Den klassiske kystdestination, Søndervig, skal revitaliseres. Ny landmark-skulptur skal være byens naturlige mødested og trække kystoplevelsen ind i centrum.

I starten af 1880’erne gik en række lokale håndværksmestre sammen om at finansiere og opføre Søndervig Badehotel, der åbnede i 1889. Siden har Søndervig udviklet sig eksplosivt, og destinationen er nu en af Vestkystens mest populære badebyer.

I dag er der cirka 3600 sommerhuse i Søndervig og opland, men byens historiske centrum og Badevej – den fysiske forbindelse til havet - har endnu ikke fundet deres plads i den moderne badeby. Projektet skal således puste nyt liv i begge dele og udvikle et naturligt mødested for borgere og turister.

Det skal ske gennem etablering af et arkitektonisk landmark for byen på parkeringspladsen midt i byen. Det skal invitere til at slå sig ned, og skal tage afsæt i fortællingen om de strandinger, som gennem generationer har sat deres præg på den vestjyske kultur. Gennem århundreder har forliste sømænd bosat sig og stiftet familie, og vraggods er indsamlet og inkorporeret i lokale husholdninger. Idéen om strandingen som en udefrakommende forandringsagent, der styrker lokal udvikling over tid er bærende for projektidéen.

Projektfakta

Kontakt

  • Nyheder

  • Kort

  • Relaterede projekter

Kort

Søndervig

Relaterede projekter Se alle projekter

Solnedgangspladsen, Gammel Skagen

Camønoen

Career Campus

Hanstholm Vildtreservat

{{ title }}

{{ description }}