x

Mødesteder i landsbyklynger er vigtige

I landsbyklynger er det vigtigt for lokalsamfundet at have et mødested. Det skaber sammenhængskraft og fællesskab. Et centralt mødested har manglet i landsbyklyngen Østdjurs. Det bliver der lavet om på. I landsbyklyngen Østdjurs vil beboerne have en traditionel idrætshal til at summe af liv som lokalsamfundets samlingssted.

Fra udtjent idrætshal til indbydende mødested

I Tirstrup ligger en traditionel idrætshal. Den vil blive omdannet, så den i fremtiden kommer til at fungere som mødested for områdets interessenter. Mange frivillige i området har været med til at definere, hvad det nye mødested skal kunne. 

Arkitekter fra Keingart Space Activators har udarbejdet projektet, der vil omdanne den lukkede hal til et åbent, sammenhængende og indbydende mødested. Landsbyklyngen Østdjurs har stort fokus på FN’s verdensmål og vil som en del af ombygningen f.eks. skabe øget tilgængelighed, sørge for vild beplantning og inspirere til en hverdag med mere motion – desuden er der i byggeprocessen fokus på energioptimering og bæredygtige materialer.

Lokalsamfundets nye samlingssted for alle

Effekten af et godt mødested, kan gøre det naturligt at samles på tværs af landsbyer, alder og interesser, både planlagt og tilfældigt. Et sted hvor børn og voksne kan mødes til både sportsaktiviteter, håndværk og socialt samvær. Tirstrup-hallen er placeret centralt i landsbyklyngen og har potentiale til at blive hele lokalområdets hjertekammer.