x

Ny ansøgningsrunde for bygningsarvens ildsjæle

Pressemeddelelse

23. september 2015

Fra i dag er det igen muligt for bygningsarvens ildsjæle at søge om støtte til at føre gode idéer ud i livet. Det sker som en del af Realdania-kampagnen ’Underværker’. Den nye ansøgningsrunde sparkes i gang med en landsdækkende ildsjælefestival, som åbner i dag i Bygningskulturens Hus i København.

Overalt i Danmark knokler frivillige ildsjæle for at skabe liv og livskvalitet med den lokale bygningsarv som ramme.

Gennem flere år har Realdania målrettet støttet ildsjælenes projekter, og erfaringerne viser, at de resultater, som skabes gennem det frivillige engagement, fører til varige og bæredygtige forandringer.

Med kampagnen Underværker inviterer Realdania nu igen bygningsarvens ildsjæle til at søge om støtte til at gøre gode idéer til virkelighed.

”Ildsjælene er uundværlige for ethvert lokalsamfund, både i by og på land. Det er ildsjælene, der har blik for lokale muligheder og udfordringer, og med deres vedvarende arbejde og engagement kan de flytte bjerge. I Realdania håber vi at modtage rigtig mange projektidéer fra ildsjæle over hele landet,” siger Christian Andersen, programchef i Realdania.

På hjemmesiden www.underværker.dk kan man læse mere om, hvordan man søger. Ansøgningsfristen udløber den 27. januar 2016.

Landsdækkende ildsjælefestival

Invitationen til bygningsarvens ildsjæle markeres med en landsdækkende ildsjælefestival, som i dag åbnes af kulturminister Bertel Haarder ved et stort fagligt og festligt arrangement i Bygningskulturens Hus i København. Derudover inviterer ildsjælene bag 16 projekter rundt omkring i landet deres lokalsamfund indenfor som en del af festivalen.

Læs mere om kampagne, ansøgningsrunde og festival på www.underværker.dk

 • Realdanias kampagne Underværker har afsat i alt 30 mio. kr. til over en treårig periode at støtte ildsjælenes projekter og skabe formidling og netværksaktiviteter over hele landet.

   

  Kampagnen blev lanceret sidste år, og første ansøgningsrunde er allerede gennemført. I alt har 24 ildsjæleprojekter indtil videre fået støtte til realisering. Den nye ansøgningsrunde har ansøgningsfrist den 27. januar 2016.

   

  For at komme i betragtning skal ansøgerne lægge deres projektansøgning op på hjemmesiden www.underværker.dk og blandt andet demonstrere, at de formår at skabe lokal opbakning til idéen ved at få andre til at trykke ’støt’.

   

  Alle projektansøgninger vurderes af et bedømmelsespanel bestående af:

  • Kristian Krog, kulturel iværksætter, Den ny maltfabrik

  • Signe Wenneberg, forfatter, programmedarbejder og selvstændig konsulent

  • Rune Kilden, iværksætter og byudvikler

  • Søren Hermansen, leder af Energiakademiet på Samsø

  • Christian Andersen, programchef i Realdania

  • Jens Böhme, sekretariatschef i Realdania

{{ title }}

{{ description }}