x

Første spadestik til vandtræningscenter tilgængeligt for alle

Pressemeddelelse

9. marts 2011

Egmont Højskolen i Hou tager 11. marts kl 14.00 første spadestik til et unikt vandtrænings- og rehabiliteringscenter til 111 mio. kr. Der er linet op til et festligt spadestik, hvor højskolens formand Sonja Mikkelsen og borgmester Elvin Hansen fra Odder Kommune tager første spadestik sammen med Realdanias direktør Hans Peter Svendler. Spadestikket tages på en handicaptilgængelig minigraver, og højskolens 170 elever visualiserer med en menneskekæde omfanget af det nye svømmebassin.

test

Egmont Højskolen starter nu - hvor foråret er på vej - med at bygge et unikt vandtrænings- og rehabiliteringscenter tilgængeligt for personer med forskellige former for handicap.

Efter EU-udbud og licitation 24. januar er det afgjort, at NCC Construction Danmark A/S opfører råhuset på i alt 3.360 m2 plus kælder. Tømrerentreprisen går til MT Højgaard A/S, mens A/S Henning Lund skal stå for el-installationer. Svømmebadsteknik etableres af Scandinavian Water Treatment - Scan Water A/S.

Egmont Højskolens forventningsfulde forstander Ole Lauth siger:

"Vi har glædet os rigtig meget til denne milepæl. Siden min far startede højskolen i 1956 har det været et tilbagevendende ønske blandt elever og kursister med handicap at kunne koble stillesiddende undervisning med motion og aktiv vandtræning, som led i rehabilitering. Hele tre forskellige projektforslag til svømmebassin er opgivet gennem årene. Først nu hænger økonomien sammen med nogle spændende tegninger fra Cubo Arkitekter."

"Foruden et 25 x 10 meter bassin kommer et rundt varmtvandsbassin med hæve-sænkebund for at kunne lave forskellige former for vandtræning. Naturligvis tilgængeligt for alle uanset handicap. Og så arbejder vi på at kunne byde på landets første vandrutsjebane for kørestolsbrugere," oplyser Ole Lauth.

Højskolens tilbygning består desuden af rehabiliteringsrum, en multifunktionel hal med stor hæve-sænkescene, og en foyer til audiovisuel undervisning.

Realdania støtter byggeriet med 53 mio. kr. Direktør Hans Peter Svendler siger:

"Egmont Højskolen har en energi og en optimisme, som man ikke finder ret mange andre steder. Der er en respekt for andre og for andres særlige kvaliteter, som mange nok kunne lære meget af.

Det nye vandtræningscenter og den nye multihal bliver fysiske rammer, som vil understøtte alt dette gode indhold. Nogle rammer, som ikke kun giver Egmont Højskolen en ny dimension - rent fysisk. Det er også nogle rammer, som naturligt fører ideen videre om, at Egmont Højskolen er et tilbud til alle - uanset ens fysiske forudsætninger. "

Byggeriet forventes at stå færdigt til september 2012.

Fakta:

Egmont Højskolens vandtrænings- og rehabiliteringscenter opføres i et partnerskab med Realdania og består af:

- Vandtræning med varmtvandsbassin

- Multifunktionel hal med bevægelsescenter

- Et audiovisuelt undervisningsrum

Bygherrerådgiver: Rambøll Danmarks A/S og Søren Jensen A/S.

Totalrådgiver og arkitekt: Cubo Arkitekter A/S
Teknikerhold: Force 4 Architects, Gruppen for By- og Landskabsplanlægning, og Hundbæk & Henriksen.

Projektet er i øvrigt støttet af:

Egmont Højskolen, Egmont Fonden, A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Elsass Fonden, Satspuljen, Odder Kommune, Bevica Fonden, Vanførefonden, Knud Højgaards Fond, Nykredits Fond, Jascha Fonden og Foreningen Plan-Danmark.