x

Op gennem det 20. århundrede har danske ingeniører og entreprenører af flere omgange været både nationalt som internationalt normsættende indenfor konstruktion af infrastruktur, boliger, offentligt byggeri og erhvervsejendomme. Det er formålet med undervisningsserien ’Vi byggede Danmark’ at registrere og formidle denne ingeniør- og entreprenørmæssige pionerindsats.

Programmerne behandler danske entreprenørers og ingeniørers historie fra industrialismens gennembrud omkring 1850 frem til fusionernes tid i dag. Projektet skal hermed medvirke til at skabe en historisk identitet indenfor entreprenør- og ingeniørfaget samt til at formidle den erhvervede viden og erfaring i forhold til vores bygningsmæssige arv.

Projektet omfatter indsamling, systematisering, rensning og digital overspilning af av-materiale om emnet hos både firmaer og private. Der gennemføres en bred indsamling af samtaler med det 20. århundredes ingeniører og entreprenører, så deres viden, erfaring og erindring om den ingeniørmæssige pionertid i Danmark bliver bevaret.

Desuden udføres der en filmisk dokumentation af en række af de projekter, der gør Danmark til et foregangsland i bygnings- og anlægsmæssig henseende. Materialet vil blive redigeret sammen med henblik på at blive anvendt som undervisningsmateriale fx på DTU, på museer og i andre offentlige udstillingsrum - bl.a. danske ambassader over hele verden.

Projektet forestås af producer og mag.art. Viggo Holm Jensen og produktionsleder Jette Bennetzen. Projektet støttes også af Danske Entreprenører og E. Pihl & Søn. Serien er kronologisk fortløbende og består af i alt syv afsnit på hver 30 minutter.

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

{{ title }}

{{ description }}